FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπαξεβανάκης: “Η μαύρη προπαγάνδα θα ηττηθεί ξανά!”

Ημερομηνία: 10-05-2016 | Συντάκτης:

EUROKINISSI

Ωρύονται τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και τα αξιοθρήνητα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος για δήθεν φοροκαταιγίδες, «λαιμητόμους» και άλλα ευτράπελα. Η υποκρισία τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τα ψέματα που ανερυθρίαστα διαδίδουν δεν έχουν τέλος. Θα την «πατήσουν» τους, για άλλη μια φορά. Ο ορυμαγδός τους μαύρης προπαγάνδας δεν θα κρύψει την αλήθεια.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια;

Για το ασφαλιστικό

  1. Με τον προχθεσινό νόμο προστατεύονται τους οι κύριες συντάξεις. Δεν θα υπάρξει καμιά μείωση των κύριων συντάξεων, ενώ προστατεύονται απόλυτα και οι επικουρικές για όσους έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής έως 1.300 ευρώ. Δεν θα θιγεί δηλαδή καθόλου το 92% των συνταξιούχων. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή στην οριζόντια μείωση (για άλλη μια φορά) όλων των επικουρικών.
  2. Γίνεται μια ριζική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα. Από δω και στο εξής όλοι οι ασφαλισμένοι θα αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια. Ίδια ποσοστά εισφορών, τους τρόπος υπολογισμού τους σύνταξης για όλους. Τέρμα πια τα λεγόμενα ευγενή ταμεία για τους λίγους και τα υπόλοιπα για τους μη προνομιούχους. Τέρμα ο διαχωρισμός σε «παλιούς» και «νέους» ασφαλισμένους. Εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες, αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς εδώ και δεκαετίες. Να υπολογίζονται οι εισφορές επί του πραγματικού εισοδήματος και όχι σε ψεύτικα (πλασματικά) εισοδήματα, τους λεγόμενες ασφαλιστικές κλάσεις που ευνοούν τα υψηλά εισοδήματα και αδικούν τα χαμηλά. Τους δηλαδή τους μισθωτός με μισθό 2.000 ευρώ πληρώνει διπλάσιες εισφορές από άλλον μισθωτό με μισθό 1.000 ευρώ, έτσι και τους αυτοαπασχολούμενος με μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ θα πληρώνει διπλάσιες εισφορές από άλλον με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ. «Ο καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τους δυνάμεις του», τους επιτάσσει το Σύνταγμα τους χώρας τους.
  3. Ειδικά για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους) παρέχεται μια επιπλέον διευκόλυνση. Για 4 χρόνια οι εισφορές τους θα είναι μειωμένες για εισοδήματα έως 58.000 ευρώ. Μάλιστα για τα χαμηλότερα εισοδήματα, έως 13.000 ευρώ, η μείωση θα είναι 50%. Δηλαδή γι’ τους τους ασφαλισμένους, το νέο σύστημα θα ισχύσει πλήρως, μόνο από το 2021 και μετά! Και επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τους τους αυτοαπασχολούμενος μηχανικός με 10 χρόνια στο επάγγελμα, με το σημερινό σύστημα θα ανήκει στην 4η ασφαλιστική κλάση και θα πληρώνει εισφορές 566 ευρώ το μήνα, όποιο εισόδημα κι αν έχει, ακόμα κι αν είναι άνεργος! Με το νέο σύστημα, αν το εισόδημά του είναι 12.000 ευρώ (1.000 ευρώ το μήνα), θα πληρώσει 190 ευρώ το μήνα. Ακόμα και μετά το 2021 θα πληρώνει 370 ευρώ το μήνα. Και επιπλέον, το υπόλοιπο ποσό θα φορολογείται με 22% και όχι με 26% τους σήμερα. Το νέο σύστημα ανακουφίζει τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.
  4. Μεταβατικό διάστημα, και μάλιστα μεγαλύτερο, θα υπάρξει και για τους αγρότες, για τους οποίους το νέο σύστημα θα ισχύσει πλήρως από το 2022. Και μάλιστα, όταν πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία απασχολείται η σύζυγος και πιθανόν και τα ενήλικα τέκνα, το εισόδημα διαιρείται με τον αριθμό των μελών τους οικογένειας. Έτσι, το ποσοστό των αγροτών που θα εντάσσεται στην ελάχιστη ασφαλιστική κατηγορία θα ξεπερνά το 90%. Όλοι αυτοί οι αγρότες, που σήμερα ανήκουν στην 3η ασφαλιστική κλάση και πληρώνουν εισφορές 954 ευρώ το χρόνο, το 2022 θα βρίσκονταν στην 5η κλάση και θα πλήρωναν 1.252 ευρώ. Με το νέο σύστημα θα πληρώνουν 1.338 ευρώ. Επαναλαμβάνω, όχι τώρα αλλά από το 2022. Τα περί τριπλασιασμού των εισφορών είναι απλώς παραμύθια. Και φυσικά οι αγρότες θα παίρνουν σύνταξη πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή. Να σημειώσουμε τους, ότι αν δεν γινόταν καμία παρέμβαση, η βασική σύνταξη των αγροτών θα μηδενιζόταν το 2026.
  5. Τέλος, με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων προστατεύονται όσοι στη διάρκεια τους ζωής τους είχαν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και όσοι είχαν μεγάλα διαστήματα ανεργίας. Προστατεύονται δηλαδή οι πιο αδύναμοι, οι πιο αδικημένοι. Προσπαθούμε να μοιράσουμε μια δραματικά μειωμένη πίτα, από ασφαλιστικά ταμεία λεηλατημένα στην κυριολεξία, με κοινωνικά πιο δίκαιο τρόπο.

Για το φορολογικό

  1. Καθιερώνεται για πρώτη φορά αφορολόγητο όριο για τους αγρότες, από 8.640 για όσους δεν έχουν παιδιά, έως 9.550 για όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Έτσι το 94% των αγροτών δεν θα πληρώσει φόρο ούτε ένα ευρώ!
  2. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ο συντελεστής φορολογίας, από 26% που είναι σήμερα μειώνεται στο 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Από το συνδυασμό ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας ευνοούνται και θα πληρώνουν λιγότερο από ό,τι σήμερα, όσοι επαγγελματίες έχουν εισοδήματα μέχρι 32.000 ευρώ, δηλαδή το 95% των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.
  3. Εισάγεται ξανά το οικογενειακό κριτήριο, ο αριθμός παιδιών, για τον καθορισμό του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Φυσικά το ύψος του αφορολόγητου δεν είναι τους το παρόν αυτό που θα θέλαμε, τους η εισαγωγή του οικογενειακού κριτηρίου, ξανά μετά από 5 χρόνια, είναι σημαντική θετική εξέλιξη.

Φυσικά υπάρχουν και άδικες ρυθμίσεις που επιβάλλονται από τη συμφωνία του καλοκαιριού, υπάρχουν και επιβαρύνσεις. Αυτές τους αφορούν κυρίως τα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Αυτό άλλωστε επιτάσσει η κοινωνική δικαιοσύνη. Να μη σηκώνουν το βάρος τους σημερινής δύσκολης κατάστασης τα συνήθη υποζύγια, αυτοί που τα 6 αυτά χρόνια έχουν υποστεί πανωλεθρία. Είναι δίκαιο να αναλάβουν μεγαλύτερο βάρος αυτοί που έχουν τη δυνατότητα.

Η κυβέρνησή τους παρέλαβε μια χώρα κατεστραμμένη, με μείωση του Α.Ε.Π. κατά 25% το διάστημα 2010 – 2014. Μια χώρα που επί 40 χρόνια λεηλατήθηκε βάναυσα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους διαπλεκόμενους φίλους τους. Αυτή τη χώρα παλεύουμε να ξαναστήσουμε στα πόδια τους, στηρίζοντας τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί περισσότερο. Με σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Φυσικά δεν περιμένουμε κατανόηση από τους που ψήφιζαν νόμους μεταφράζοντας από τα αγγλικά ούτε βέβαια από τα κανάλια τους διαπλοκής. Δεν θα τους κάνουμε τους τη χάρη να τα παρατήσουμε. Όσο κι αν ουρλιάζουν τα διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης, οι μέρες τους ασυδοσίας τους τελειώνουν. Αυτό τον αγώνα που ξεκινήσαμε μόνοι εναντίον όλων, θα τον πάμε όσο μπορούμε. Και κόντρα σε πανίσχυρους αντιπάλους, μέσα και έξω από τη χώρα, θα τα καταφέρουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος