FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπαξεβανάκης: “Οριστική λύση για τα υποθηκοφυλακεία”

Ημερομηνία: 30-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

EUROKINISSI

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας. Πρόκειται για μια πραγματική μεταρρύθμιση που δίνει οριστική λύση σε ένα ακανθώδες ζήτημα, το οποίο ταλαιπωρεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τους δικηγόρους, σε πολλές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα, όμως, στο νομό μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς αρκετά υποθηκοφυλακεία είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, μετά την παραίτηση των υποθηκοφυλάκων.

Πρόκειται για ένα ακόμα θέμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση, ένα θέμα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άγγιζαν καν, όταν οι συνθήκες ήταν πολύ πιο ευνοϊκές από τις σημερινές. Με το σχέδιο πραγματοποιείται μια ριζοσπαστική τομή στη λειτουργία του χώρου και λύνεται, επιτέλους, η κραυγαλέα αντίφαση που ίσχυε επί δεκαετίες: να λειτουργεί δηλαδή μια δημόσια υπηρεσία ως ιδιωτική επιχείρηση. Και λύνεται με τρόπο επωφελή και για το δημόσιο συμφέρον και για τους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βιώνουν δραματικές καταστάσεις. Με τη μετατροπή όλων των υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα και την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων αλλά και των υπηρετούντων υποθηκοφυλάκων.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, είναι συνεχής η προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση των εκατοντάδων μικρών και μεγάλων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Ξέρουμε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια είμαστε μόνοι, εναντίον όλων. Δεν μας ενοχλεί. Συνεχίζουμε.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου και στη συνέχεια το σχέδιο, εμπλουτισμένο με τις όποιες παρατηρήσεις γίνουν, θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος