FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Ας δούμε, λοιπόν, τι ψήφισε ο καθένας μας!

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:
Του Δημήτρη Μπαξεβανάκη, πρώην Υφυπουργού Παιδείας

Με παραπολιτικά σχόλια που δημοσιεύονται ταυτόχρονα σε πολλά τοπικά ΜΜΕ εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νικολακόπουλος να αφήνει υπονοούμενα για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, την αφεντιά μου δηλαδή, ότι δεν έκανε όσα μπορούσε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ηλεία. Ανεξάρτητα από το αν τα σχόλια αυτά εκφράζουν την άποψη του βουλευτή, αξίζει να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα ώστε να έχουν οι πολίτες της Ηλείας εικόνα για το τι «μπορούσε» και τι έπραξε ο καθένας μας και να μπορέσουν να μας κρίνουν όλους. Διευκρινίζω ότι οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με αφήνουν αδιάφορο. Τα θέματα για τα οποία διαφωνούμε είναι πολιτικά και έτσι οφείλουμε να τα προσεγγίζουμε. Τα «κατόπιν ενεργειών μου» έχουν κουράσει…

Ας θυμηθούμε ποια ήταν η κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία που παρέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ η «θαυμαστή» κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, της οποίας ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός. Θυμίζουμε σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι, μετά το εγκληματικό σχέδιο «Αθηνά», που ψήφισαν το 2013 όλοι οι τότε βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η Ηλεία έγινε ο μοναδικός νομός σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα χωρίς πανεπιστημιακά τμήματα. Περιορίστηκε σε μόνο δύο (2) τμήματα ΤΕΙ όταν παντού γύρω μας αναπτύσσονταν τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου.

Και τώρα, αφού φρεσκαρίστηκε η μνήμη όσων ξεχνούν, ας δούμε τι ψήφισε στη Βουλή ο καθένας μας:

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης και οι συνάδελφοί του Έφη Γεωργοπούλου και Μάκης Μπαλαούρας ψήφισαν τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ηλεία τριών (3) πανεπιστημιακών τμημάτων, δύο στον Πύργο και ενός στην Αμαλιάδα. Συγκεκριμένα ψήφισαν την αναβάθμιση των δύο υπαρχόντων τμημάτων ΤΕΙ σε Πανεπιστημιακά και τη δημιουργία ενός νέου τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ψήφισαν την προικοδότηση των νέων τμημάτων, ανάμεσα στα οποία και το ΤΕΦΑΑ Πύργου με οκτώ (8) θέσεις μελών ΔΕΠ (καθηγητών). Διασφάλισαν, με Υπουργική Απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου, τη διάθεση 38 θέσεων μελών ΔΕΠ για το Πανεπιστήμιο Πατρών, με ρητή αναφορά την ενίσχυση των αναβαθμιζόμενων τμημάτων, μεταξύ αυτών της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας. Είναι γνωστό πώς κατένειμε αυτές τις θέσεις το Πανεπιστήμιο…

Αυτά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε τώρα τι έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής οι βουλευτές της ΝΔ.

Ο κ. Νικολακόπουλος και οι συνάδελφοί του της ΝΔ ψήφισαν την κατάργηση του ΤΕΦΑΑ, παρόλο που η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε, τον Ιούλιο του 2019, τη λειτουργία του τμήματος. Επαναλαμβάνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε τη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν την κατάργησή του!

Ο κ. Νικολακόπουλος και οι συνάδελφοί του της ΝΔ ψήφισαν την καθιέρωση της βάσης εισαγωγής για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα. Αποτέλεσμα αυτής της ψήφου τους θα είναι η μείωση του αριθμού εισακτέων φέτος κατά 24.000 φοιτητές το λιγότερο. Μια μείωση που θα πλήξει με σφοδρότητα τα περιφερειακά τμήματα! Ακόμα και αν δεν ολοκληρωθεί το έγκλημα, ακόμα και αν συνεχιστεί η λειτουργία των δύο τμημάτων της Ηλείας, ο αριθμός των νέων φοιτητών θα είναι δραματικά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι.

Αυτή είναι η αλήθεια για το τι έπραξε ο καθένας μας, καθαρά και δημόσια, και όχι με παραπολιτικές «διαρροές». Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση του εγκλήματος με την κατάργηση και τυπικά των τμημάτων. Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν ενδιαφέρον!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος