FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ: Από 1η Σεπτεμβρίου το Κύπελλο Ελλάδας!

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Από νωρίς στους επίσημους αγώνες φέτος ο Κόροιβος

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

Η Ε.Ο.Κ. ανάρτησε την συμπληρωματική προκήρυξη για την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας και σύμφωνα με αυτή οι ομάδες της Α2 Εθνικής, μεταξύ αυτών και ο Κόροιβος, που παραδοσιακά ρίχνονται πρώτες στη μάχη του Κυπέλλου, θα το κάνουν φέτος από την 1η Σεπτεμβρίου! Η 1η Αγωνιστική της Α΄ Φάσης θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των 15 ομάδων της Α2. Θα κληρωθούν 7 ζευγάρια και μία ομάδα θα προκριθεί άνευ αγώνα. Η 2η Αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου με 4 αγώνες των 8 ομάδων που θα προκριθούν από την 1η Αγωνιστική. Η 3η Αγωνιστική θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου, απ’ όπου θα αναδειχτούν οι δύο νικητές που θα παίξουν την 4η Αγωνιστική στις 11 Σεπτεμβρίου και από την οποία θα βγει ο νικητής της Α2 Εθνικής που θα προκριθεί στη Β΄ Φάση.

Σε 11 μέρες δηλαδή θα αναδειχτεί η μία ομάδα της Α2 που θα συνεχίσει στο θεσμό. Το περίεργο είναι πως τα προηγούμενα χρόνια το Κύπελλο ξεκινούσε γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου και οι ομάδες της Α2 είχαν στα πόδια τους τουλάχιστον ένα μήνα προετοιμασίας, κάτι όμως που δεν θα ισχύσει για φέτος. Μάλιστα, με την πρεμιέρα προγραμματισμένη την 1η Σεπτεμβρίου, οι περισσότερες ομάδες δεν θα έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους, εφόσον το πρωτάθλημα της Α2 θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι ερασιτεχνικές ομάδες της Α2 προέρχονται από μια… λειψή σεζόν αγωνιστικά, ενώ παράλληλα έχουν χτυπηθεί οικονομικά από την επιδημία του κορωνοϊού. Και μάλιστα, παρά την οικονομική δυσπραγία, η Ε.Ο.Κ. δεν δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες της Α2 να παίξουν αντίπαλες με κάποια της Α1 εντός έδρας, ώστε να έχουν έστω ένα μικρό έσοδο. Μόνο η μία ομάδα που θα προκριθεί στη Β΄ Φάση, θα παίξει εντός έδρας με ομάδα της Basket League.

Οι δύο αγωνιστικές της Β΄ Φάσης (με τη συμμετοχή των 7 σωματείων της Α1 που κατέλαβαν τις θέσεις 7-13 στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 συν τη μία ομάδα της Α2 που προκρίθηκε από την Α΄ Φάση) θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 18 Σεπτεμβρίου, οι προημιτελικοί (με τη συμμετοχή και των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6 στην προηγούμενη Basket League) στις 22 Σεπτεμβρίου, οι ημιτελικοί στις 16 Φεβρουαρίου 2022  και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Τέλος, μετακίνηση οπαδών επιτρέπεται μόνο στην Α΄ Φάση όπως αναγράφεται στην συμπληρωματική προκήρυξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος