FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ: Ξεκινά την Παρασκευή η μεταγραφική περίοδος

Ημερομηνία: 07-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η καινοτομία της Ε.Ο.Κ. με την δεύτερη μεταγραφική περίοδο μπαίνει σε ισχύ από την προσεχή Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως και τις 31 Ιανουαρίου 2022. Σε αυτό το χρονικό διάστημα όποια ομάδα επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει έως δυο αθλητές άνω των 18 ετών και έναν κάτω των 18 ετών.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η ΕΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκηρύσσει τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο για την σεζόν 2021-22 με τους κάτωθι όρους :
-Η διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα είναι από 10/12/21 έως 31/1/2022
-Επιτρέπονται μόνο μεταγραφές με συγκατάθεση σωματείου, δηλαδή ελεύθερη-προσωρινής διάρκειας και αποδέσμευσης
-Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει έως δύο (2) αθλήτριες και δύο (2) αθλητές άνω των 18 ετών και μία (1) αθλήτρια και έναν (1) αθλητή κάτω των δεκαοκτώ ετών.
-Οι αθλητές που θα αποκτηθούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον 2ο γύρο του Πρωταθλήματος στο οποίο λαμβάνει μέρος η νέα τους ομάδα.
Η μεταγραφική περίοδος αυτή αφορά όλα τα σωματεία που αγωνίζονται στα Τοπικά και Εθνικά Πρωταθλήματα της Ε.Ο.Κ., των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.
Όσον αφορά στα Πρωταθλήματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών όπου διαφέρουν χρονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου και 2ου γύρου από αυτές των μεταγραφών, το σωματείο που αποκτά αθλητή σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο θα έχει την ευθύνη της συμμετοχής του στον 2ο γύρο, σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής θα εφαρμόζονται αυτόματα οι πειθαρχικές διατάξεις του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος