FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ: Στις 19 Αυγούστου η κλήρωση των πρωταθλημάτων

Ημερομηνία: 13-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Κόροιβος και Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας θα μάθουν το πρόγραμμα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία μπάσκετ την κλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου. Στην κλήρωση της Α2 Εθνικής θα είναι ο Κόροιβος μαζί με τις υπόλοιπες 14 ομάδες που είναι οι εξής: Χαρ. Τρικούπης, Μαρούσι, Ελευθερούπολη, Πανερυθραϊκός, Παγκράτι, Αμύντας, Καρδίτσα, Τρίτων, Ψυχικό, Οίαξ Ναυπλίου, Δάφνη Δαφνίου, Φίλιππος Βέροιας, Καβάλα και Αγρίνιο.

Την άνοδο θα πάρει απευθείας ο πρώτος της κανονικής περιόδου καθώς και ο νικητής των πλέι-οφ, όπου θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 έως 5. Οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας, όπως και οι δύο ηττημένες από τα πλέι-άουτ, στα οποία θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα καταταγούν από την 10η έως την 13η θέση. Το πρωτάθλημα της Α2 θα ξεκινήσει στις 16  Οκτωβρίου.

Στην κλήρωση του 1ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής θα είναι ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, όπου θα αντιμετωπίσει άλλες 9 ομάδες που είναι οι εξής: Παναχαϊκή, Αίολος Αγυιάς, Γλαύκος, Ήφαιστος/Αχιλλέας, Δίων Κυπαρισσίας, Διαγόρας Ρόδου, Καλαμάτα, Εργοτέλης και ΣΔΥ Τριπόλεως.

Την άνοδο στην Β΄ Εθνική παίρνει ο πρώτος του ομίλου, ενώ υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα οι δύο τελευταίοι του ομίλου.

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος