FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ: Στην Εστουντιάντες ο Λεϊμάνις

Ημερομηνία: 01-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Λετονός πρώην παίκτης του Κοροίβου πήρε μεταγραφή στην ισπανική ομάδα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinsports@gmail.com

Ο διεθνής Λετονός πρώην παίκτης του Κοροίβου, Τομς Λεϊμάνις, συνεχίζει την καριέρα του στην εγνωσμένης αξίας ισπανική ομάδα, Εστουντιάντες. Ο 28χρονος πλέι-μέικερ, που έπαιξε στον Κόροιβο, στην Α2, τη σεζόν 2018-2019 και ήταν ο πρώτος σκόρερ του με μέσο όρο 16,4 πόντους, 4,8 ασίστ και 3,9 ριμπάουντ, μετά την λιθουανική Νεπτούνας που συμμετείχε στην Basketball Champions League, πήρε μεταγραφή πριν λίγες μέρες στην Εστουντιάντες της Μαδρίτης, που έπαιρνε μέρος για δεκαετίες στην μεγάλη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ (ACB) και έχει τρεις κατακτήσεις Κυπέλλου.

Η ισπανική ομάδα από πέρυσι παίζει στην δεύτερη εθνική κατηγορία, την LEB Oro, καταλαμβάνοντας την 3η θέση την περασμένη σεζόν. Θα είναι η δεύτερη θητεία του Λεϊμάνις στην Ισπανία καθώς τη σεζόν 2019-2020, αμέσως μετά τον Κόροιβο, πήγε στην Βαγιαδολίδ, επίσης στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Ο Κόροιβος με το εξαιρετικό σκάουτινγκ είχε πετύχει «διάνα» το 2018 με την έλευση του Λεϊμάνις στην Αμαλιάδα, σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο οποίος Λεϊμάνις με «εφαλτήριο» τον Κόροιβο έγινε ευρέως γνωστός σε προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες που έχουν περάσει από την Ηλεία, τόσο σε αγωνιστική αξία όσο και σε χαρακτήρα, με τον Λετονό να μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον Κόροιβο. Κι ένας παίκτης ιδιαίτερα αγαπητός στην Αμαλιάδα, έχοντας αφήσει σε όλους τους φίλους του Κοροίβου την καλύτερη εικόνα. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος