FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ: Προσφυγή και από τον Πανωλενειακό κατά του νόμου Αυγενάκη

Ημερομηνία: 26-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Ε.Ο.Κ. ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την απόφασή της για χρονική μετάθεση των εκλογών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαΐου. Η απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ., με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό αίτημα 21 αθλητικών σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ., ώστε να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Το Πρωτοδικείο, λοιπόν, δικαίωσε 21 σωματεία μπάσκετ που είχαν προσφύγει κατά του νόμου Αυγενάκη για το ηλεκτρονικό Μητρώο και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για όλους τους αθλητικούς συλλόγους της χώρας. Το Πρωτοδικείο έκρινε έωλο το νόμο και δικαίωσε τα σωματεία για τα προσωρινά μέτρα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα τους να ψηφίσουν κανονικά. Ανάμεσα σε αυτά τα 21 σωματεία είναι και ο Πανωλενειακός Καράτουλα (συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ), που έδειξε εμπράκτως την αντίθεσή του στο νόμο Αυγενάκη, που αποκλείει εκατοντάδες σωματεία από την εκλογική διαδικασία.

Τα υπόλοιπα σωματεία είναι τα εξής: Πολυνίκης, ΑΕΚ Περιστέριου, ΟΦΗ, Αθλητική Ένωση Κάτω Αχαρνών, ΓΑΣΚ Ηρακλής Αγίου Ιωάννου, Ερμής Λαγκαδά, ΑΣ Άγιος Ελευθέριος, ΑΣΠ Σοπωτού, ΑΜ Ίκαροι, ΓΣ Αχαικός, ΑΟ Αχαγιά ’82, ΑΟ Τρίκαλα, ΣΚ Ιερισσός 99, ΑΟ Πετεινοί, Πολυαθλητικό Σωματείο Τρικάλων, ΑΣ Νίκη Λευκάδας, Αρίων ΑΟ, ΑΟ Τρίτων, ΑΟ Κρόνος, ΑΟ Πράσινη Γωνία.

Η Ε.Ο.Κ., λοιπόν, μετά από το νόμο του Υφυπουργού Αθλητισμού, που αφήνει εκτός αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας, περισσότερα από τα μισά σωματεία καλαθοσφαίρισης, τράβηξε με τη σειρά της το σκοινί, οδηγώντας τις εκλογές δύο μήνες μετά, με στόχο να συμπεριληφθούν και άλλα σωματεία που έχουν αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία. Κι όπως φαίνεται, είμαστε ακόμα στην αρχή αλυσιδωτών εξελίξεων για τις περιβόητες εκλογές της Ε.Ο.Κ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος