FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ/Ολυμπιακοί Αγώνες: Κλήρωση την Τρίτη και νέο σύστημα διεξαγωγής

Ημερομηνία: 01-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αύριο Τρίτη στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στη διαδικασία θα γίνει γνωστό πού θα τοποθετηθούν οι οκτώ ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τόκιο, αλλά κι ο νικητής κάθε ενός εκ των τεσσάρων ομίλων των προολυμπιακών -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- με τους αγώνες να γίνονται από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Για την κλήρωση, θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας με βάση τη θέση κάθε χώρας/ομάδας στο FIBA ranking. Η κατανομή των μελλοντικών νικητών κάθε προολυμπιακού τουρνουά θα γίνει με βάση τη βαθμολογία της καλύτερης χώρας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πέραν αυτού, η FIBA ενημέρωσε για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δώδεκα (12) ομάδες που θα βρίσκονται στο Τόκιο θα σχηματίσουν τρεις ομίλους των τεσσάρων (αντί για δύο ομίλους των έξι), με τους δύο πρώτους και τους δύο καλύτερους τρίτους να εξασφαλίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά -μάξιμουμ δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε όμιλο. Από εκεί και πέρα, όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Έτσι, οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τα μετάλλια θα δώσουν έξι αγώνες συνολικά, αντί για οκτώ.

Θυμίζουμε πως στο Τόκιο έχουν ήδη προκριθεί οι: ΗΠΑ, Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία (οικοδέσποινα) και Νιγηρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος