FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ: Οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο-Στις 29 Απριλίου η κλήρωση

Ημερομηνία: 28-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Εθνική Ελλάδας είχε φροντίσει να εξασφαλίσει το εισιτήριό της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το προηγούμενο παράθυρο και από τον αγώνα με το Βέλγιο στη Μονς. Το τελευταίο εισιτήριο από την Ευρώπη δόθηκε την Δευτέρα και το πήρε η Σερβία με τη νίκη της επί της Μεγάλης Βρετανίας με 101-83, αφήνοντας τους Βέλγους εκτός.

Η FIBA ανακοίνωσε όλη τη σύνθεση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι χώρες που θα είναι συνεπείς στο μεγάλο αυτό μπασκετικό ραντεβού είναι οι εξής: Ανγκόλα, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Πράσινο Ακρωτήρι, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβενία, Σερβία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Νότιο Σουδάν.

Το Πράσινο Ακρωτήρι του Έντι Ταβάρες έχει ήδη ένα ρεκόρ πάντως, καθώς είναι η μικρότερη χώρα που έχει πάρει ποτέ μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο με πληθυσμό μικρότερο των 600.000. Πήρε το ρεκόρ από το Μαυροβούνιο, το οποίο με πληθυσμό 620.000 κατοίκους είχε πάρει μέρος στη διοργάνωση του 2019.

Θα είναι η πρώτη συμμετοχή ακόμη για τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λιμνιάτη, τη Λετονία, το Νότιο Σουδάν. Το επόμενο βήμα είναι η κλήρωση των ομίλων και παράλληλα των χωρών στις οποίες θα αγωνιστούν οι ομάδες.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στο Αρανέτα Κολιζέουμ στη Μανίλα, ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν και τη διοργάνωση στις Φιλιππίνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος