FOLLOW US: facebook twitter

Basket League- Κόροιβος

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos

Καλαμπάκος «Οι παίκτες μας έχουν μπασκετικό εγωισμό»

Αύριο με ΑΕΚ για τη συνέχεια του κυπέλλου

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας έκανε το 2Χ2 απέναντι σε ομάδες της Πάτρας στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα επικράτησε και του Προμηθέα στο κλειστό της Ήλιδας, με σκορ 80-76.

Έτσι η ομάδα της Ηλείας πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως αυτή η νίκη δεν «ενθουσιάζει» τον προπονητή του Κοροίβου, Ντίνο Καλαμπάκο, που γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της και αποτελεί όπως λέει και ο ίδιος «το πρώτο φαβορί για πτώση στην πιάτσα».

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο basketblog.gr για τη νίκη του Κοροίβου απέναντι στον Προμηθέα, για τον αγώνα της επόμενης φάσης με την ΑΕΚ, αλλά και για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει και της έναρξης(8/10)  του πρωταθλήματος της Basket League.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντίνος Καλαμπάκος στην Πάτυ Παναγιωτοπούλου:

– Για τον αγώνα με τον Προμηθέα: «Μας εξέπληξε ο Προμηθέας με το σχήμα που ξεκίνησε, γιατί δεν το περιμέναμε. Όχι ότι μπορούσαμε να κάνουμε και πολύ σπουδαιότερα πράγματα, αλλά έφυγε πολύ νωρίς στο σκορ. Μετά κάπως ισορροπήσαμε, λίγο χαλάρωσαν και αυτοί. Ήταν ένα παιχνίδι ψυχολογίας και ρυθμού. Αυτοί ίσως ξέφυγαν πολύ γρήγορα στο σκορ και έτσι χαλάρωσαν μιας και ξέρανε ότι εμείς είμαστε ουσιαστικά λιγότεροι. Όμως τα παιδιά μας έχουν μπασκετικό εγωισμό και σιγά σιγά το γυρίσαμε. Βέβαια θέλει και τύχη όλο αυτό. Βάλαμε τα τελευταία 3 κρίσιμα σουτ και κερδίσαμε.

Δεν είμαστε μια ομάδα που μπορεί να ανατρέψει διαφορές 15 πόντων και το ξέρουμε αυτό. Αλλά βοήθησαν και λίγο τα παιδιά του Προμηθέα με την χαλαρότητα τους.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Προμηθέα. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, εδώ στην Αμαλιάδα, πιστεύω ότι προσφέραμε και οι 2 ομάδες πολύ ωραίο θέαμα και ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο το ευχαριστήθηκε».

– Για το αν τον φοβίζει αυτή η νίκη, όπως είχε πει και μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών: «Ναι. Όπως είπα και μετά το παιχνίδι στην Πάτρα, φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και να θεωρήσουμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που πραγματικά είμαστε. Ελπίζω να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Σίγουρα το παιχνίδι δεν είναι για ιδιαίτερη κριτική. Εγώ τα παιχνίδια του Κυπέλλου τα παίρνω σαν φιλικά προετοιμασίας. Είμαστε πολύ τυχεροί που περάσαμε και την Πάτρα, των Απόλλωνα και τα παιδιά(Προμηθέα), γιατί εμείς ξεκινήσαμε αργά και δεν  είχαμε δώσει πολλά φιλικά. Έτσι τα χρησιμοποιήσαμε ως μέρος της προετοιμασία μας».

– Για τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ την Τετάρτη(5/10): «Έχουμε ακόμα ένα ταξίδι που και αυτό θα μας δυσκολέψει, καθώς θα πάμε αυθημερόν στην Αθήνα, γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε κάποια προπόνηση. Έτσι θα κάνουμε εδώ κανονικά τις προπονήσεις μας και θα πάμε Τετάρτη πρωί να παίξουμε και να γυρίσουμε».

– Για την προετοιμασία: «Είναι προετοιμασία με εμπόδια. Ξεκινήσαμε  και λίγο αργά. Είχαμε δυσκολίες δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιους Έλληνες παίκτες που θέλαμε. Θα παλέψουμε όμως με τους υπάρχοντες και ότι καταφέρουμε. Παράλληλα είμαστε και μακριά και δεν ήταν εύκολο να δώσουμε φιλικά. Γι’ αυτό όπως είπα και πριν αυτούς τους αγώνες του Κυπέλλου τους χρησιμοποιούμε σαν φιλικά προετοιμασίας».

– Για τους στόχους της ομάδας: «Η σωτηρία! Μας κάνουν καλό στην ψυχολογία μας οι 2 νίκες, με τον Απόλλωνα και τώρα με τον Προμηθέα αλλά εμείς πρέπει να έχουμε το κεφάλι κάτω  γιατί εξακολουθούμε να είμαστε το πρώτο φαβορί για πτώση στην πιάτσα».

Τέλος για τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό(8/10) ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε με χιούμορ: «Εύκολος. Δεν στεναχωριέσαι καθόλου».

Κοντά σε Κουκούλα

Ο Μάνος Κουκουλάς άλλαξε… πορεία και ενώ την Τρίτη φαινόταν έτοιμος να υπογράψει στην Δόξα Λευκάδας, μάλλον θα το κάνει αυτό στον Κόροιβο. Ο Ντίνος Καλαμπάκος ήθελε μια επιπλέον λύση στους ψηλούς και αν οι δύο πλευρές τα βρουν στο οικονομικό θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ώρες λειτουργίας των γραφείων της ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Κόροιβος γνωστοποιεί στους φιλάθλους που επιθυμούν να προμηθευτούν εισιτήριο για τον αγώνα ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ότι οι ώρες λειτουργίας των γραφείων για την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι :

– Δευτέρα 3/10 και Τρίτη 4/10 από 09.00 έως 15.00

– Τετάρτη 5/10, Πέμπτη 6/10 και Παρασκευή 7/10

πρωί 09.00 έως 14.00 και απόγευμα από 17.00 έως 20.00

– Σάββατο 8/10 από 09.00 έως 14.00

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους μας ότι είναι υποχρεωτικό το ΑΜΚΑ για την αγορά εισιτηρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος