FOLLOW US: facebook twitter

Basket League-Κρίμα κι άδικο…

Ημερομηνία: 14-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos

Ο Κόροιβος προηγήθηκε ακόμα και με 21 πόντους στο 24΄ αλλά ξέμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση από τον Άρη (94-99)

Ο Κόροιβος κρατούσε τη νίκη στα χέρια του για 37,5 λεπτά το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Αμαλιάδας, κόντρα στον Άρη, αλλά λύγισε εν τέλει στη δεύτερη παράταση (94-99), ξεμένοντας από δυνάμεις. Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα σε έξι παιχνίδια για τους κυανόλευκους και με την έλευση του νέου πάουερ φόργουορντ εντός της εβδομάδας, ελπίζουν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να δώσουν μάχη μέχρι τέλους για την παραμονή.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και προηγήθηκε 15-0 με τρία διαδοχικά τρίποντα των Μιλουτίνοβιτς, Γκότσερ και Σπυριδωνίδη. Ο Άρης φάνηκε ανήμπορος να αντιδράσει στην ορμητικότητα του Κοροίβου και η α΄ περίοδος τελείωσε στο +20 (34-14), με τους Μπράουν και Χολ να έχουν ήδη διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο ξεκίνημα όμως της β΄ περιόδου, άρχισαν τα προβλήματα καθώς οι δύο ψηλοί του Κοροίβου, Χολ και Σαχπατζίδης χρεώθηκαν με τρίτο φάουλ. Ο Χολ αναγκαστικά αποσύρθηκε στον πάγκο για να προφυλαχθεί και ο φιλότιμος Σαχπατζίδης, όπως ήταν φυσικό, χαλάρωσε την άμυνά του. Ο Άρης μείωσε αρχικά στους 14 πόντους με καλάθια του Γιάνκοβιτς (36-22 στο 14΄) αλλά τα τρίποντα των Μπράουν, Μιλουτίνοβιτς έφεραν ξανά τη διαφορά στο +20, τρεισήμισι λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο μισό του αγώνα με 51-37.

koroivos1

Λύγισε στη δεύτερη παράταση

Στη γ΄ περίοδο, ο αμαλιαδίτικος σύλλογος πήρε προβάδισμα 21 πόντων (60-39) με κάρφωμα του Χολ, 6.18 πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου αλλά από κει και πέρα ο Άρης με ηγέτες τους Κάμινγκς, Μαρμπλ άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε 67-58 για τον Κόροιβο και μέχρι 2,5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, η διαφορά ήταν στο +7 (76-69, με τα τρίποντα των Βαν Όοστρουμ και Μπράουν να κρατάνε ζωντανές τις ελπίδες νίκης. Οι Θεσσαλονικείς όμως με σερί 7-0 στο φινάλε του αγώνα, ισοφάρισαν και ο Γκότσερ στην τελευταία επίθεση αστόχησε σε τρίποντο υπό πίεση.

Στην α΄ παράταση ο Κόροιβος προηγήθηκε με 4 πόντους, 87-83, 1.24 πριν τη λήξη με 2 βολές του Βαν Όοστρουμ , ο Άρης ισοφάρισε και ο Μπράουν με τρίποντο έκανε το 90-87, 28΄΄ πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση όμως δεν έγινε φάουλ στους παίκτες του Άρη και με τρίποντο  από τη γωνία ο Μαρμπλ, έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα (90-90). Στα 4 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Μπράουν απέτυχε να σκοράρει στο «drive» που επιχείρησε.

Στη β΄ παράταση, οι κυανόλευκοι ήταν εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια (ο Μιλουτίνοβιτς είχε αποβληθεί με 5 φάουλ στο τέλος της κανονικής διάρκειας), αστόχησαν σε πολλές βολές και ο Άρης, έχοντας περισσότερες λύσεις και την ψυχολογία με το μέρος του πλέον, προηγήθηκε 97-90, δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε και πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα με 99-94.

 

Tα δεκάλεπτα: 34-14, 51-37, 67-58, 76-76, 90-90 (α’ παρ.), 94-99

Κόροιβος: Γκότσερ 11 (1 τρ., 8 ριμπ., 6 ασ.), Μπράουν 27 (5 τρ., 7 ριμπ., 7 ασ.), Μιλουτίνοβιτς 11 (3/9 τρ.), Μιχάλογλου 1, Βαν Όστρουμ 8 (1/11 τρ.), Σαχπατσίδης 6, Χατζηνικόλας, Σπυριδωνίδης 6 (1 τρ., 5 ασ.), Αποστολίδης, Χολ 24 (8 ριμπ.).

Άρης: Μαρμπλ 28 (1 τρ., 10 ρ.), Ξανθόπουλος 3 (1), Τσαϊρέλης, Τζένκινς 13 (2 τρ., 7 ρ., 7 ασ.), Κάμινγκς 27 (3 τρ., 7 ρ.), Ζάρας 2, Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 9, Γιάνκοβιτς 17 (0/7 τρ., 7 ρ.), Ντραγκίσεβιτς.

Ντ. Καλαμπάκος: «Χάσαμε από ένα φάουλ που δεν κάναμε»

O προπονητής του Κοροίβου, Ντίνος Καλαμπάκος, δήλωσε μετά το ματς στη «NOVA»: «Τι να πούμε… Ξαναλέω το ίδιο. Έχουμε νέα παιδιά, άπειρα. Η εμπειρία δεν αγοράζεται. Χάσαμε το περασμένο παιχνίδι για ένα ριμπάουντ που δεν πήραμε και τώρα για ένα φάουλ που δεν κάναμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έκαναν τρεις σερί επιθέσεις και εμείς δεν κάναμε ένα φάουλ. Δεν γίνεται έτσι. Δεν γυρνάει ο χρόνος πίσω» και πρόσθεσε: «Η εμπειρία η δική μου έχει δείξει πως μεγάλα ξεκινήματα έχουν κακό τέλος. Ήμασταν υπερβολικά καλοί στην αρχή. Μετά ξεμείναμε από παίκτες. Δεν έχουμε πολλά παιδιά να βάλουμε στο παρκέ. Και αυτοί που μπαίνουν ξεμένουν από δυνάμεις. Είναι κρίμα γι’ αυτή την ομάδα, είναι κρίμα. Φεύγουμε πάλι στενοχωρημένοι. Κάτι έχουμε να πούμε, αλλά δεν μπήκε το φασούλι στη σακούλα. Είμαι στενοχωρημένος. Δεν μπορούμε να διορθώσουμε μια φάση, που θέλαμε για να νικήσουμε. Θα φύγουμε… ματωμένοι και πάλι σήμερα».

koroivos2

Ρεκόρ ο Μπράουν

Ο Κεν Μπράουν με τους 27 πόντους που σημείωσε ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ σε πόντους. Είχε σημειώσει και πάλι 27 πόντους στο πρωτάθλημα της Λετονίας στις 24/11/2012 ως παίκτης της Τζουρμάλα στην έδρα της Λιεπάγιας.

Παράλληλα, έγραψε την καλύτερη επίδοση φέτος για παίκτη του Κόροιβου, ενώ συνέχισε για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική να σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος