FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ: Δύσκολα θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα

Ημερομηνία: 27-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εύλογοι προβληματισμοί από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ., Γ. Βασιλακόπουλο

Όσο πλησιάζουμε προς τον Μάιο, τόσο πλησιάζει και η ώρα που η Ε.Ο.Κ. θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, στο οποίο συμμετέχει και ο Κόροιβος, αλλά και των υπολοίπων κατηγοριών. Σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η Α2 Εθνική αλλά και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα του μπάσκετ, πολύ δύσκολα θα συνεχιστούν. Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να διακοπεί οριστικά η Basket League, παίζει και αυτή το ρόλο της αναφορικά με την απόφαση για τις κατώτερες κατηγορίες.

Πέραν όμως αυτού, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ., Γιώργος Βασιλακόπουλος, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των Ομοσπονδιών με τον Λευτέρη Αυγενάκη, εξέφρασε εύλογους προβληματισμούς για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει δράση στο μπάσκετ, δηλαδή σε κλειστούς χώρους και σε ένα άθλημα που είναι κατ’ εξοχήν επαφής. Μια εύλογη απορία, η απάντηση της οποίας αποτελεί και το «κλειδί» για την απόφαση επανέναρξης ή όχι των πρωταθλημάτων. Καθώς, τι θα γίνει αν υπάρξει κάποιο κρούσμα σε αθλητή ομάδας; Δεν θα πρέπει μετά να εξεταστεί όλο το τιμ μιας ομάδας και να μπουν σε καραντίνα όλα τα μέλη της, μέχρι να περάσουν δύο εβδομάδες και να διαφανεί αν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του basketa.gr, στην Ε.Ο.Κ. εκτιμούν ότι δύσκολα θα δοθεί «πράσινο φως» για συνέχεια της αγωνιστικής δράσης και ετοιμάζονται για τα εναλλακτικά σενάρια. Τι θα ισχύσει δηλαδή για τις κατηγορίες, αν όντως αποδειχθεί ανέφικτη η αγωνιστική ολοκλήρωση της σεζόν.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα του μπάσκετ και από κει και πέρα η Ε.Ο.Κ. καλείται να πάρει αποφάσεις σχετικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό ομάδων. Αποφάσεις δύσκολες καθώς δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα στο γήπεδο και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες ομάδες θα ήταν αυτές που τελικά θα έπαιρναν το εισιτήριο για την ανώτερη κατηγορία και ποιες θα υποβιβάζονταν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος