FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ/Αλφειονίς Αλφειούσας: Απολογισμός και σχεδιασμός της νέας σεζόν

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ομάδα μπάσκετ της Αλφειούσας, Α.Ο. Αλφειονίς Αλφειούσας, θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν στη Γ1 ΕΣΚΑΗ και η Διοίκηση του Σωματείου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας προβαίνει σε έναν σύντομο απολογισμό της προσπάθειας από το 2009 που ιδρύθηκε και αναφέρει το σχεδιασμό που έχει γίνει για τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Αλφειονίς Αλφειούσας αναφέρει:

«Το τμήμα Μπάσκετ του Α.Ο. Αλφειονίς Αλφειούσας συμμετείχε φέτος στην Γ2 ΕΣΚΑΗ και πρόλαβε, πριν το πρωτάθλημα διακοπεί λόγω της έκτακτης κατάστασης του κορονοϊού, να παίξει μόνο δυο αγώνες με αποτελέσματα μια νίκη με την Α.Ε Καλαβρύτων και μια ήττα με τον Αετό Πατρών. Λόγω της αναδιάρθρωσης των εθνικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών η ομάδα τη νέα χρονιά ανέβηκε κατηγορία και θα συμμετάσχει στην Γ1 ΕΣΚΑΗ.

Δυο λόγια για την μικρή ιστορία της ομάδας. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2009 από μια παρέα νέων της Αλφειούσας και την πρώτη χρονιά 2009-2010 αποτελούταν αποκλειστικά από παιδιά της Αλφειούσας. Τις επόμενες τρεις χρονιές με ελάχιστες προσθήκες από την περιοχή του Πύργου και φοιτητών του ΤΕΙ Πύργου κατάφερε τη χρονιά 2012-2013 να τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει την άνοδο στην Β΄ κατηγορία με τέσσερις νίκες στα play off. Για επαγγελματικούς λόγους κάποιων παικτών η ομάδα δεν συνέχισε την επόμενη χρονιά. Τις τέσσερις αυτές χρονιές οι οικονομικές υποχρεώσεις καθώς και τα ταξίδια, καλύφθηκαν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ από τους παίκτες αφού οι επιδοτήσεις των σωματείων είχαν σταματήσει από το 2008. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας CREMA LATTE GELATO, για τη δωρεά υλικού, που ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της ομάδας το 2009 μαζί με δυο-τρεις πολίτες της Αλφειούσας.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Αλφειούσας και του Πύργου καθώς και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας της Αλφειουσας, για την υποστήριξη της λαχειοφόρου, τα αποτελέσματα της οποίας αναφέρονται παρακάτω. Η βοήθεια αυτή επειδή το πρωτάθλημα διεκόπη είναι σημαντική και θα χρησιμοποιηθεί για το ξεκίνημα της νέας σεζόν.
Η ομάδα την φετινή χρονιά συστάθηκε ξανά με πέντε παίκτες από την Αλφειούσα και άλλους επτά από την περιοχή του Πύργου και της Αμαλιάδας. Για τη νέα χρονιά στην Γ1 κατηγορία ο κορμός των παικτών παραμένει ίδιος με δυο προσθήκες μέχρι στιγμής, τον Δημήτρη Κόρδα που αγωνιζόταν σε αρκετές ομάδες των τοπικών κατηγοριών με τελευταία τους Τιτάνες Πύργου και τον Σωκράτη Μπεκυρά και οι δυο με καταγωγή από το Επιτάλιο.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η ύπαρξη αθλητικών σωματείων δεν παρέχει μόνο στους παίκτες την χαρά του παιχνιδιού, της άθλησης και της υγείας, αλλά και τα ταξίδια, τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των παικτών, τη γνωριμία με άλλα σωματεία άλλων περιοχών, αλλά και τη διαφήμιση της τοπικής κοινότητας δείχνοντας υγιής και παρά τις αντιξοότητες προσπαθεί και ακούγεται και σε άλλους νομούς.

Αποτελέσματα λαχειοφόρου:

Πρώτο δώρο: Αποστολόπουλος Σπυρίδων (αλυσοπρίονο)

Δεύτερο δώρο: Δημακόπουλος Γεώργιος (action κάμερα)

Τρίτο δώρο: Δεν βρέθηκε ενώ έχει δοθεί ο λαχνός (φιάλη ουίσκι στο café-bar Rantevou Αλφειούσας)».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος