FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ/Α2 Εθνική: Σενάριο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Α2 Εθνική του μπάσκετ είναι προς το παρόν άγνωστο αν θα επαναρχίσει, εντούτοις κυκλοφόρησε ένα σενάριο για το πώς μπορεί να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Η Ομοσπονδία επεξεργάζεται διάφορες εκδοχές σχετικά με την τύχη του πρωταθλήματος. Μια από τις σκέψεις που φαίνεται να καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην ατζέντα των διοικούντων, όπως αναφέρει η «Μatch», είναι η εξής:

Α) Όταν οι ομάδες της Α2 Εθνικής επιστρέψουν στην επίσημη δράση, να γίνουν πρώτα τα παιχνίδια που εκκρεμούν στις 5 πρώτες αγωνιστικές που έχουν παιχθεί και τα οποία δεν είναι λίγα. Καρδίτσα-Αμύντας (1η αγωνιστική), Πανερυθραϊκός-Φίλιππος (2η), Φίλιππος-Ψυχικό (3η), Μαρούσι-Φίλιππος, Ολυμπιακός-Ελευθερούπολη, Τρίτωνας-Κόροιβος (4η), Φίλιππος-Αμύντας, Κόροιβος-Ψυχικό, Οίακας-Τρίτωνας (5η) είναι τα πρώτα παιχνίδια που θα γίνουν, έτσι ώστε να σβήσουν όλες οι εκκρεμότητες.

Β) Αμέσως μετά στο πλάνο είναι να διεξαχθούν οι 5 πρώτες αγωνιστικές και του β΄ γύρου, αφού έχουν ήδη γίνει οι ανάλογες του πρώτου και η ΕΟΚ θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή ίση μεταχείριση των ομάδων.

Γ) Από την 6η έως και την 15η αγωνιστική κι επειδή τα χρονικά περιθώρια δεν αρκούν για να διεξαχθούν σε δυο γύρους, οι αγώνες θα γίνουν σε ένα γύρο σε ουδέτερα κλειστά γυμναστήρια, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με τον τρόπο αυτό η κανονική περίοδος.

Δ) Αμέσως μετά θα γίνουν κανονικά τόσο τα πλέι-οφ όσο και τα πλέι-άουτ για να κριθούν οι θέσεις ανόδου στην Basket League αλλά και υποβιβασμού από την Α2 στην Β΄ Εθνική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος