FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ/Α2 Εθνική: Σενάριο για άνοδο στην Basket League με wild cards

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Ολυμπιακός πρώτος υποψήφιος να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία

Αν το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής του μπάσκετ δεν συνεχιστεί, κάτι που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να δώσει δύο wild cards σε ομάδες της κατηγορίας για να προβιβαστούν μέσω αυτών στην Basket League. Η μία από αυτές είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δοθεί στον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο αν αλλάξει η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Άλλωστε οι περισσότερες ομάδες της Basket League θέλουν τον Ολυμπιακό στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, ώστε, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ των δυνατών ομάδων της κατηγορίας, οι οποίες φέτος είναι αρκετές, με την ενδυνάμωση του Προμηθέα και του Λαυρίου.

Όσο για τη δεύτερη wild card, θα υπάρξουν υποψήφιοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον γι’ αυτή και θα δοθεί αναλόγως με τα κριτήρια που υπάρχουν πλέον για τη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ. Ένας από τους υποψήφιους για wild card, αναμένεται να είναι ο Απόλλων Πατρών, που θέλει να επιστρέψει στη Basket League και φέτος είχε φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα.

Όσο για τον υποβιβασμό, όπως και την περσινή σεζόν, η λογική λέει πως δεν θα υποβιβαστεί κάποια ομάδα και η σεζόν θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη, εφόσον διεξήχθησαν τόσο λίγες αγωνιστικές, μόλις πέντε. Μάλιστα, ο Φίλιππος Βέροιας έδωσε μόνο έναν αγώνα και Κόροιβος, Αμύντας, Τρίτωνας και Ψυχικό τρεις, ελέω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η Α2 Εθνική, αναμένεται να παρθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Άλλα χρονικά περιθώρια δεν φαίνεται να υπάρχουν, ακόμα κι αν αποφασιστεί ένα fast track πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, με 20 αγωνιστικές ακόμα (να γίνει δηλαδή όλος ο β΄ γύρος συν οι πέντε αγωνιστικές που διεξήχθησαν στον α΄ γύρο).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος