FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ/A2 Εθνική: Πλήρης αδυναμία ομάδων να αντεπεξέλθουν…

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Επιθυμούν στήριξη από το κράτος, ώστε να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα

Την ίδια ώρα που ο Π.Σ.Α.Κ. και οι αθλητές των εθνικών κατηγοριών αισθάνονται απογοητευμένοι από το νέο stop στην επανέναρξη των προπονήσεων, οι διοικήσεις κάποιων ομάδων της Α2, όπως αναφέρει το basketa.gr, κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον αλλά και το άδειο ταμείο, το οποίο δυσκολεύει την επόμενη ημέρα.

Το δεδομένο είναι ότι η πανδημία και το δεύτερο lockdown έφερε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, από τα οποία δεν πλήττονται μόνο οι εργαζόμενοι των ομάδων (προπονητές, παίκτες, σταφ), αλλά και οι ίδιες οι διοικήσεις, με αρκετές να δηλώνουν πλήρη αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που θα βρούνε μπροστά τους σε περίπτωση επανεκκίνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, κάποιες ομάδες προωθούν μια λύση, θέλοντας να καταθέσουν προτάσεις στην Ε.Ο.Κ., οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν για να μπορεί να υπάρξει συνέχεια, σε μια ιδέα που αυτή τη στιγμή είναι σε πρώιμο στάδιο.

Έτσι, και με την πρόθεση του Π.Σ.Α.Κ. και του Σ.Ε.Π.Κ. να καλύψουν για δύο μήνες το κόστος των rapid tests, επιθυμούν το υπόλοιπο να καλυφθεί από το κράτος, όπως και το κόστος της τέλεσης των αγώνων (διαιτητές, κομισάριοι κ.τ.λ.), αλλά και μέρος της χιλιομετρικής απόστασης των ταξιδιών.

Όλο αυτό συμβαίνει, διότι στις προτάσεις που ζήτησε η Ε.Ο.Κ. από τις ομάδες πριν τα Χριστούγεννα, υπήρχαν πολλές και διαφορετικές αιτιάσεις, οι οποίες ίσως θα πρέπει να πάρουν επίσημη μορφή, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και τηλεδιάσκεψη όλων των φορέων.

To αν οι συγκεκριμένες προτάσεις τύχουν αποδοχής απομένει να το μάθουμε, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Πανερυθραϊκό που έχουν τοποθετηθεί επίσημα υπέρ της επανέναρξης, δηλώνοντας την ετοιμότητα τους, καμία άλλη ομάδα δεν έχει εκφράσει τέτοια άποψη, με μερικές να έχουν προβεί σε προτάσεις μέσω ανακοινώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος