FOLLOW US: facebook twitter

Μπαράζ ασθενών σεισμών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 20-04-2023 | Συντάκτης:

«Δεν εμπνέει ανησυχία αλλά το παρακολουθούμε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΕΣΠ Ευθύμιος Λέκκας

Μια σειρά ασθενών σεισμικών δονήσεων πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι και το πρωί της ίδιας μέρας στην Ηλεία με επίκεντρο τον Κυπαρισσιακό κόλπο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους όχι τόσο για το μέγεθος τους αλλά για την συχνότητα που αυτοί έγιναν.

Η πρώτη δόνηση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 2.29 τα ξημερώματα και ήταν 2,3 R και ακολούθησαν άλλες 16 ασθενείς σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να είναι στις 6.51 το πρωί με 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, 28 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα 16 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση, δεν εμπνέει ωστόσο κάποιο λόγο ανησυχίας. «Εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας που υπάρχει στην περιοχή, δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά το παρακολουθούμε. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μετασεισμοί. Πρόκειται για ένα από τα ρήγματα του Ιονίου που βρίσκεται κοντά στο τόξο και διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», κατέληξε ο κ. Λέκκας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος