FOLLOW US: facebook twitter

Μπαράζ πυρκαγιών χθες σε όλη την Ηλεία!

Ημερομηνία: 04-03-2020 | Συντάκτης:
Επί ποδός η Πυροσβεστική, κάηκαν δεκάδες στρέμματα κυρίως από την εγκληματική αδιαφορία κάποιων που έκαιγαν λιόκλαρα

 

Επί ποδός βρίσκεται από χθες το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ηλεία, αφού έχει να αντιμετωπίσει ένα πρωτοφανές μπαράζ πυρκαγιών σε διάφορα σημεία του Νομού, σβήνει η μια φωτιά και ανάβει η άλλη! Σε λιγότερο από 12 ώρες, λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες, κάηκαν δεκάδες στρέμματα δασικής κυρίως έκτασης αλλά και αγροτικές εκτάσεις με 11 συνολικά εστίες στο Κολίρι, στο Αγρίδι  και στο Επιτάλιο του δήμου Πύργου, στο Κρυοανέρι της Αμαλιάδας, στην Σκιλλουντία, στο Σαμικό  και στις Ράχες του δήμου Κρεστένων, στην Ανδραβίδα, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα στην Πέρσαινα και στο Λάσδικα, στο δήμο Ζαχάρως κοντά στον Καϊάφα και αργά το απόγευμα έπιασε φωτιά και στην Αλφειούσα που βρισκόταν ως αργά σε εξέλιξη!  Βεβαίως η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε την εξάπλωσής τους.

Στην Ηλεία και στον τόπο των πυρκαγιών βρέθηκαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου Υποστράτηγος κ. Γιάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, οι διοικητές Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος με πάνω από 70  πυροσβέστες και 20 οχήματα από την  Ηλεία αλλά και ενισχύσεις από τους γειτονικούς νομούς της Αχαΐας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. Στην φωτιά που ξέσπασε στο Κολίρι μαζί με τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής που συντόνιζαν την επιχείρηση κατάσβεσης,  βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος,  ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδημητρίου και την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου αλλά και ο δασάρχης Παναγιώτης Λάττας. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν οι φωτιές αυτές είναι προϊόν εμπρησμών ή εγκληματικής αμέλειας κάποιων που επιχείρησαν μετά το λιομάζωμα να κάψουν λιόκλαρα αλλά λόγω των ανέμων «έχασαν» τη φωτιά! Από την Πυροσβεστική εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων και μάλιστα σχηματίστηκαν δικογραφίες σε κάποιες περιπτώσεις.

Συνάντηση Γιαννόπουλου – Πετρούτσου στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Στο μέτωπο της φωτιάς έγινε τελικά η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου με τη νέα ηγεσία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτ.  Ελλάδας και της Ηλείας, λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν. Ο κ. Γιαννόπουλος, συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο κ. Γ. Πετρούτσο, τον Αρχιπύραρχο κ. Ν. Ρουμελιώτη και τον Διοικητή Π.Υ Ηλείας, Πύραρχο Β. Σολδάτο, στην περιοχή του Κολιρίου όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστικών δυνάμεων που προκλήθηκαν στην πλειοψηφία τους από καύση γεωργικών υπολειμμάτων. Η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε και ένα «τεστ» της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, αφού η συμβολή της Π.Ε Ηλείας ήταν σημαντική στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, συμμετέχοντας με 2 υδροφόρες και 2 χωματουργικά μηχανήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος