FOLLOW US: facebook twitter

Σ. Μπαλιούκος: «Το μόνο που μας σώνει είναι οι εμβολιασμοί» – Ευρεία σύσκεψη δήμου και φορέων στην Κρέστενα για τις απαγορεύσεις που προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Ημερομηνία: 10-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Ευρεία σύσκεψη δήμου και φορέων στην Κρέστενα για τις απαγορεύσεις που προβλέπει η νέα ΚΥΑ- Στο επίκεντρο η τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Η  τήρηση των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται  μετά την μεγάλη  αύξηση των κρουσμάτων  covid-19, σε συνδυασμό με την ανάγκη για ευρεία συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ήταν  το αντικείμενο της σύσκεψης  που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος,  ο διοικητής του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινής, ο πρόεδρος  του  Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Αναστ. Καρνάρος, ο αντιδήμαρχος . Γιάννης Δάγκαρης, ο Γ.Γ. του δήμου κ. Κων. Πολυζωγόπουλος,  προϊστάμενοι του δήμου και αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής.

Αναφερόμενος  στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων επέστησε την προσοχή όλων των πλευρών, για την προστασία  των κατοίκων και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με προβλήματα υγείας κ.α.).

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ευρεία σύσκεψη σήμερα Παρασκευή στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων,  για τις απαγορεύσεις που προβλέπει η νέα ΚΥΑ - Στο επίκεντρο η τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Ταυτόχρονα ο κ. Μπαλιούκος  επεσήμανε ότι ο δήμος θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση  στους  επαγγελματίες,  επισημαίνοντας συγχρόνως την ανάγκη να υπάρχει ανταπόκριση στους εμβολιασμούς που  αυτή τη στιγμή  είναι το μόνο μέσο που σώζει ζωές.

«Από πλευράς δήμου θα σας παράσχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση που χρειάζεται. Θέλω να πιστεύω όμως  ότι όλοι είμαστε εμβολιασμένοι διότι από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Και θέλω να πιστεύω ότι μεταξύ μας δεν υπάρχουν αρνητές, άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να υποδεικνύουν στον ιατρό που σπούδασε τόσα χρόνια και βγαίνει και κάνει πρώτος το εμβόλιο, να αμφισβητήσει αυτή την επιστημονική άποψη. Γίναμε αρνητές και είδαμε τα αποτελέσματα και εδώ στην περιοχή μας, όπου γυναίκα,  η οικογένεια της οποίας ήταν στο κλοιό των αρνητών , τώρα χαροπαλεύει. Και μέσα σε αυτό το κλίμα που ζούμε, γίνετε και εσείς κήρυκες αυτής της κατάστασης. Θα έχω συνάντηση για το ζήτημα αυτό και με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ολυμπίας-Τριφυλίας και με ιερείς. Το κίνημα του εμβολιασμού είναι το μόνο που μας σώνει, αφού δεν υπάρχει φάρμακο» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Παράλληλα  υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, διότι  σύντομα η πολιτεία θα επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, κάτι που επικροτεί και ο ίδιος προσωπικά.

Επίσης ο κ. Μπαλιούκος έκανε γνωστό ότι βάσει των νέων πρωτοκόλλων θα συσταθεί  στο δήμο τριμελής αστυνομική επιτροπή με μικτά και κοινά κλιμάκια με   την Αστυνομία.

«Ελπίζω όλα αυτά να μη μας φέρουν όλους σε δύσκολη θέση, αλλά βοηθείστε να τα κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Η όλη μας  συμπεριφορά είναι να προστατεύσουμε τον πολίτη, τον υπερήλικα και  το μικρό παιδί,  που καταλήγουν στα καταστήματά σας» εξήγησε ο κ. Μπαλιούκος.

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ευρεία σύσκεψη σήμερα Παρασκευή στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων,  για τις απαγορεύσεις που προβλέπει η νέα ΚΥΑ - Στο επίκεντρο η τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Αυστηρή προειδοποίηση από τον διοικητή του Α.Τ.

Από την πλευρά του εξάλλου ο διοικητής του Α.Τ. Κρεστένων ανέφερε ότι το αρχηγείο  της Αστυνομίας συνέστησε  να γίνει συγκέντρωση των επαγγελματιών, πέρα από τις συσκέψεις που έγιναν  δύο ακόμη φορές, με από κοινού πρωτοβουλία με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

«Είχαμε μια τηλεδιάσκεψη με το στρατηγό στην Πάτρα, όπου ζητήθηκε να  συγκεντρώσουμε τους επαγγελματίες. Μας υπογράμμισαν ότι η Ηλεία μπήκε στο κόκκινο και απ’ ότι λένε οι επιστήμονες , όπως πηγαίνουν τα πράγμα θα έχουμε τοπικά λοκντάουν.  Καταλαβαίνετε τι σημαίνει  να δουλεύουν γειτονικές περιοχές και όχι εσείς» επεσήμανε ο κ. Πιτσινής.

Αναφέρθηκε εξάλλου στη νέα Κ.Υ.Α η οποία όπως είπε περιλαμβάνει αυστηρές απαγορεύσεις οι οποίες αφορούν:

-Δεν θα υπάρχει όρθιος κανένας.  Να παρουσιαστεί το φαινόμενο να έχουμε 300 άτομα και οι 150 να είναι όρθιοι κα να χορεύουν, είναι κάτι που   απαγορεύεται.

-Να υπάρχει η  εικόνα πόσα τετραγωνικά έχει το κάθε μαγαζί γιατί από αυτό θα βγαίνει ο αντίστοιχος αριθμός πελατών.  Λέει η ΚΥΑ το 50% , δηλ.  έχουμε 200 τ.μ. θα είναι το μισό. Ένα άτομα ανά 2 τ.μ.

«Τσουχτερά» πρόστιμα

Ακόμα έκανε γνωστό ότι επανέρχεται πάλι το κλείσιμο των καταστημάτων. Πρώτη παράβαση για  200 τ.μ.  που είναι   ο μικρότερος χώρος,  2000 ευρώ το πρόστιμο,   7 ημέρες αναστολή λειτουργίας το κατάστημα από την επόμενη ημέρα.

Πάνω από 200 τ.μ. έχει 5000 πρόστιμο, 7 ημέρες.

Στην 2η παράβαση έχουμε διπλασιασμό του προστίμου και  15 ημέρες κλείσιμο. Το πεντοχίλιαρο γίνεται 10χίλιαρο και όχι μόνο γι’ αυτούς που είναι πάνω από 200 τ.μ. αλλά και για τους μικρότερους χώρους.

Υπάρχει  και η  τρίτη παράβαση που προβλέπει κλείσιμο 60 ημέρες και τείνει να γίνει οριστικό το λουκέτο.

Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων

Εξάλλου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Καρνάρος, απευθυνόμενος στον κ. Πιτσινή,   τόνισε τα εξής:

«Σε γενικές γραμμές έχουμε κρατήσει ένα πολύ καλό επίπεδο σαν δήμος. Εμείς θέλουμε από εσάς την επιείκεια στο ότι βλέπετε έναν όρθιο δε σημαίνει ότι είναι ένα μαγαζί ορθάδικο.  Ζητάμε αν θα περάσετε από ένα γάμο αν χορεύει η νύφη  με το γαμπρό μια επιείκεια,  για να μην εκτεθεί κανένας. Γιατί ούτε τα χρήματα μπορούν να συγκεντρωθούν, την ώρα που είναι μεγάλα τα πρόστιμα. Θέλουμε μια επιείκεια για να μπορέσουμε  να δουλέψουμε, μετά από ένα χρόνο που η κατάσταση είναι τραγική.  Τώρα ξαναγυρίζουμε πίσω, χωρίς να έχουμε εμείς ευθύνη. Κανένα από τα μαγαζιά δεν έχει παραβιάσει μέτρα».

Παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Δάγκαρη, καθώς και πολλούς επαγγελματίες που ζήτησαν διευκρινίσεις για τα όσα ισχύουν γύρω από τις νέες απαγορεύσεις για την προστασία των πολιτών από την πανδημία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος