FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Μπαλαούρας: Ανοιχτή Επιστολή προς τους δημάρχους-μέλη των ΔΣ της Ηλείας για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος

Ημερομηνία: 15-09-2020 | Συντάκτης:

Δε πάει άλλο: Ο θάνατος του βρέφους να γίνει αφορμή για να σταματήσει η αδιαφορία και ο εμπαιγμός

Κύριοι δήμαρχοι και μέλη των ΔΣ των Δήμων της Ηλείας,

Πέρσι, στις 8 Σεπτεμβρίου, με την ανάληψη των καθηκόντων σας, «ως ένας απλός πολίτης της Ηλείας με σημαντική όμως εμπειρία (και συμβολή), αλλά και κριτική στις υστερήσεις-καθυστερήσεις στην εξέλιξη του μείζονος θέματος του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος» κατέθεσα δημοσίως ορισμένες σκέψεις μου. Έλεγα τότε ότι ο Ηλειακός λαός απαιτεί να «ηγηθείτε όλοι, συνασπισμένοι, ενός δυναμικού αγώνα, ενόςκινήματος για να προχωρήσει και ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, μη επιτρέποντας στον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή (και στον Κ. Μητσοτάκη) να προχωρήσει στη δολιοφθορά της ανατροπής της υλοποίησης του έργου, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων των «εθνικών εργολάβων».

Προχθές συμπληρώσατε  ένα έτος από την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Στην αρχήτης θητείας σαςδημιουργήθηκε αγωνιστικό μέτωπο όλων των Δήμων της Ηλείας, όμως σιγά-σιγά, αυτό αφυδατώθηκε και συρρικνώθηκε μέχρι εξαφάνισης…Θυμίζοντάς  μου το «Άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά» (1).

Δεν είναι όμως η ώρα για καταλογισμό συγκεκριμένων ευθυνών…

Ο Κ. Καραμανλής, χωρίς κοινωνική πίεση πιά, προχώρησε στη διάλυση των εκτελούμενων εργολαβιών και στην απένταξη του έργου, βρήκε τους συγκεκριμένουςπαραχωρησιούχους, αυξάνοντας το κόστος, ανακοινώνοντας από πάνω διόδια, όταν και εάν γίνει,περιμένονταςτο 2021 για τις εγκρίσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών, χωρίς να είναι σε θέση να απαντήσει, αν θα τις πάρει και το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο που διέκοψε.Όλες οι κινήσεις του τις κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό, όπως τη συμφωνίαπου υπέγραψεμε συγκεκριμένουςπαραχωρησιούχους, αρνούμενος να τη καταθέσει στη Βουλή, λες και αφορά προσωπικό του θέμα…

…Και ο «Μολώχ της ασφάλτου»συνεχίζει να θυσιάζει δεκάδες συμπολίτες μας …

Από φορείς της λύσης, γίνατε μέρος του προβλήματος

Κύριοι δήμαρχοι- μέλη των ΔΣ,

Ο χρόνος, ακόμα και αν εγκριθεί από τη Κομισιόν, θα ξεπεράσει, τουλάχιστον, τα επόμενα3-4χρόνια…

Ο λαός της Ηλείας βρίσκεται σε αναταραχή, δε μπορεί να περιμένει άλλο, ζώντας με το φόβο του θανάτου, των ακρωτηριασμών, αλλά και της υπανάπτυξης.

Απαιτεί να ξεπεράσετε τις ελάσσονες διαφορές ή μικρο-σκοπιμότητες θυσιάζοντας το μείζον και ζωτικό της ασφάλειας και ανάπτυξης του Νομού μας.

Δε μπορεί να συνεχίσετε τη μέθοδο του «βλέπουμε και κάνουμε» και αοριστίες.

Θα διεκδικήσετε «εδώ και τώρα» την εντατικοποίηση και ολοκλήρωση του έργου;

Τότε θα τιμήσετε αυτούς και αυτές που σας τίμησαν, γενόμενοι μπροστάρηδες του τόπου.

Τα ήξεις-αφίξεις, ο τοπικισμός και η αδράνειαείναι αυτά που οδήγησαν τον τόπο μας στη τελευταία βαθμίδα της ανάπτυξης.Θα βολευτείτε με το να γίνουν το 2021κάποια έργα βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, αλλά ούτε λόγος για την αποπεράτωση, του μέχρι πρότινοςσε εξέλιξη έργου;

«Δεν είν’ εύκολες οι θύρες/εάν η χρεία τες κουρταλή» (2) (πόρτες δεν ανοίγουν εύκολα, όταν τις κτυπάει η ανάγκη,θέλει αγώνα).

Για αυτό: Να πιάσετε ξανά το νήμα της ευθύνης, της πάλης και του αγώνα και,

Να ηγηθείτε Συνασπισμένοι ενός Πανηλειακού (και Παναχαϊκού)κινήματος για το καλό των πολιτών και του τόπου μας! Γνωρίζετε πολύ καλάαπόσυλλογικούς κοινωνικούς αγώνες (όπως κλείσιμο δρόμων-λιμανιών-σχολείων-καταστημάτων, διαδηλώσεις).

Αν δε θελήσετε εσείς το κενό θα το καλύψουν οι πολίτες…

«Οι καιροί ου μενετοί»

(1),(2) Διονύσιος Σολωμός «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος