FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον/Φιλαθλητικός: Δύο μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ημερομηνία: 19-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με δύο πανελλήνια μετάλλια επέστρεψε από την Αθήνα, συγκεκριμένα την Πεύκη η αποστολή του Φιλαθλητικού, όπου μετείχε εκεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U15 και U19. Τα ένα μετάλλιο, χάλκινο, το κατέκτησε η Παυλίνα Βλαχαντώνη στο μονό στα 19άρια που παρότι δεν είναι η κατηγορία της και αγωνιζόταν με μεγαλύτερα κορίτσια, έδειξε πτυχές του ταλέντου της και απέδειξε ότι ανήκει στην ελίτ του ελληνικού μπάντμιντον.

Το άλλο μετάλλιο, ασημένιο, ήρθε στο διπλό στα 19αρια με το δίδυμο των 2 αδερφών Βλαχαντώνη Παυλίνας και Αντωνίας να περνούν δια πυρός και σιδήρου στον τελικό όπου έδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται εκεί δεδομένου ότι ήταν πολύ ανταγωνιστικές απέναντι στο καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα αυτήν την εποχή στα 19αρια, και αν δεν έχαναν το 2ο σετ 21-19 πιθανόν να είχαν καταφέρει και κάτι καλύτερο.

Υπήρχαν και κάποιες άλλες περιπτώσεις όπου κάποια παιδιά πλησίασαν στο μετάλλιο αλλά έμειναν στην 8αδα του ταμπλό ένα βήμα πριν το μετάλλιο δηλαδή. Να αναφέρουμε την περίπτωση στο διπλό κοριτσιών στα 15αρια όπου το δίδυμο της Αγγελικής Αλικάκη με την Μαρινίνα Δάρα αλλά και το δίδυμο της Κωνσταντίνας Θάνου με την Τζίνα Παναγιωτακοπούλου κόλλησαν στις 8αδες στα προημιτελικά δηλαδή.

Επίσης, στο μεικτό, το ζευγάρι Αλέξανδρου Σπυρόπουλου με την Χαρούλα Βλαχαντώνη έφτασε επίσης ως την 8αδα. Το ίδιο συνέβη με την Ευγενία Νικολακοπούλου και Αντωνία Βλαχαντώνη στο μονό νεανίδων που στις λεπτομέρειες έχασαν ένα μετάλλιο.
Τέλος ο Χάρης Δρακόπουλος με συμπαίκτη από την ομάδα της Πάτρας τον Θεόδωρο Αλεξανδρόπουλο κατάφεραν να έχουν και αυτοί παρουσία στην προημιτελική φαση.

Την αποστολή συμπλήρωσαν χωρίς όμως να κάνουν κάποια διάκριση οι : Παναγιώτης Δάρας, Κωστας Αναστασόπουλος, Μαρία Χριστοδουλοπούλου, Κατερίνα Κίτσου, Τρίμμη Νάσια, Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα, Αγκο Πλάτωνας, Γεωργία Γαβρά, Κυριακος Κατσιαδράμης, Γρηγορία Λαμπροπούλου και Ελευθερία Λύκου, άλλες φορές λόγω κλήρωσης , άλλες λόγω τραυματισμού και άλλες λόγω ελλιπούς προετοιμασίας όπως μας δήλωσε ο προπονητής Παναγιώτης Τσόκος.

«Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Ήταν αναμενόμενα βέβαια λόγω των προβλημάτων που είχαμε στην προπόνηση αλλά δεν θέλω προσωπικά να βρίσκω δικαιολογίες πίσω από αυτό. Σίγουρα πρέπει να προβληματιστούμε και να αλλάξουμε πράγματα στην προπόνησή μας αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας αναφορικά με κάθε παιδί. Είμαι ικανοποιημένος από κάποια παιδιά αλλά στο σύνολο δεν πήγαμε καλά και αυτό φάνηκε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος