FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον/Φιλαθλητικός: 4 μετάλλια στο Βόλο

Ημερομηνία: 09-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η απονομή του μικτού με Κατσιαδράμη και Παυλίνα Βλαχαντώνη.

Παυλίνα και Αντωνία Βλαχαντώνη με Κυριάκο Κατσιαδράμη οι μεταλλιούχοι

 

Μια ακόμα επιτυχημένη εμφάνιση για τη φετινή αγωνιστική σεζόν πρόσθεσαν οι μπαντμινίστες του Φιλαθλητικού, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βόλο. Στην πόλη της Θεσσαλίας φιλοξενήθηκε το ΟΠΕΝ Ανδρών-Γυναικών, ένα τουρνουά που προσμετράται στην βαθμολογία αθλητών και συλλόγων και δεδομένου ότι υπάρχουν χρηματικά έπαθλα για τους νικητές, συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του αθλήματος στον ελληνικό χώρο από τις κατηγορίες U15 έως Άνδρες και Γυναίκες.

Σε αυτό το άκρως δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά, ο Φιλαθλητικός πέτυχε το ακατόρθωτο. Επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ στον Πύργο φέρνοντας μαζί του 4 μετάλλια, όλα χάλκινα, αλλά όλα κερδισμένα άξια, μετά από επίπονη προσπάθεια αλλά και κάνοντας υπέρβαση ταυτόχρονα.

Πιο αναλυτικά οι αδερφές Βλαχαντώνη πρώτα στο διπλό Γυναικών μετά από πολύ καλή εμφάνιση πιστοποίησαν την ανοδική τους τάση και έφτασαν στο χάλκινο μετάλλιο. Ένα ακόμα, θεωρητικά βατό μετάλλιο βάσει κλήρωσης, ήρθε στο μεικτό με το δίδυμο Παυλίνας Βλαχαντώνη με τον Κυριάκο Κατσιαδράμη. Τα παιδιά του Φιλαθλητικού απέδωσαν εξαιρετικό μπάντμιντον και βρέθηκαν μια ανάσα από τον τελικό, αλλά δεν το κατάφεραν στις λεπτομέρειες, χάνοντας από το σαφώς πιο έμπειρο ζευγάρι των Ξάνθου και Νιώτη.

Εκεί όμως που έγινε η υπέρβαση ήταν στο μονό γυναικών, όπου αμφότερα τα κορίτσια Παυλίνα και Αντωνία Βλαχαντώνη μπήκαν στα μετάλλια, ανέβηκαν βάθρο και πάλεψαν μέχρι τέλους την είσοδό τους στον τελικό. Η μεν Παυλίνα αποκλείστηκε στον ημιτελικό βλέποντας στα μάτια την πρωταθλήτρια και τελική νικήτρια του τουρνουά Ματίνα Σωτηρίου, ενώ πριν για να μπει στα μετάλλια είχε αποκλείσει με 2-1 σετ την επίσης Πυργιώτισσα Ευγενία Βαγγέλη μετά από συνταρακτικό αγώνα των 2 αθλητριών του Παναγιώτη Τσόκου.

Η Αντωνία, έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε με 2-1 σετ με ανατροπή μάλιστα, της Ελισάβετ Κορωνίδου μια από τις κορυφαίες αθλήτριες και μπήκε στα μετάλλια, ενώ στον ημιτελικό ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Ειρήνη Τέντα, πρωταθλήτρια Ελλάδας πέρυσι στο μονό Γυναικών και νούμερο 1 του ταμπλό, μετά από ενα εκπληκτικό αγώνα που συγκέντρωσε τα βλέμματα και την προσοχή όλων.

Πολύ καλή όμως και αξιοπρόσεκτη παρουσία είχαν και οι υπόλοιποι αθλητές του συλλόγου με καλά πλασαρίσματα σε 8αδες και 16αδες του ταμπλό στα διάφορα αγωνίσματα. Μαζί με τις αδερφές Βλαχαντώνη και τον Κυριάκο Κατσιαδράμη, την αποστολή στον Βόλο πλαισίωσαν και είχαν και καλή παρουσία οι: Βασίλης Βασιλόπουλος, Ευγενία Βαγγέλη, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Ιωάννα Καρέτσα, Χαρούλα Βλαχαντώνη και Κώστας Αναστασόπουλος.

Παυλίνα και Αντωνία Βλαχαντώνη στην απονομή του μονού.
Η αποστολή του Φιλαθλητικού στο Βόλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος