FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον: Ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό εφήβων ο Φιλαθλητικός

Ημερομηνία: 18-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μια ακόμη επιτυχία για το μπάντμιντον του Πύργου είχε ο Φιλαθλητικός στο Σιδηρόκαστρο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η ομάδα του Παναγιώτη Τσόκου, πιστή σε όλα τα μεγάλα ραντεβού ταξίδεψε και αυτή την φορά στην ακριτική πόλη του Σιδηροκάστρου για να μετέχει σε ένα πρωτάθλημα που αποτελεί νέο σχετικά θεσμό στο αγωνιστικό μπάντμιντον. Πρόκειται για το ομαδικό εφήβων, στο οποίο κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να μετέχει με μίνιμουμ 3 αθλητές και 3 αθλήτριες και μάξιμουμ με 5 και 5 αντίστοιχα, τους καλύτερους που διαθέτει ο σύλλογος από την κατηγορία των U13 έως την κατηγορία των U19.

Η δυσκολία είναι να έχεις σε ένα ατομικό άθλημα πολλούς και καλούς αθλητές για να κάνεις διάκριση. Ακόμη και αν διαθέτεις στο ρόστερ σου έναν πρωταθλητή δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά πράματα σαν σωματείο απλά γιατί μιλάμε για ομαδικό πρωτάθλημα που απαιτείται η συνδρομή και η βοήθεια πολλών καλών παικτών.

Έτσι λοιπόν ο Φιλαθλητικός έκανε φέτος την υπέρβαση κερδίζοντας δια πυρός και σιδήρου καλά και αξιόμαχα σωματεία στον Όμιλό του βγαίνοντας πρώτος και παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Στον πρώτο αγώνα αναμετρήθηκε με τον Δία Σιδηροκάστρου, κερδίζοντας τον με 4-3 νίκες με τη νίκη να έρχεται στο τελευταίο μεικτό. Μετά αγωνίστηκε με τον Ιάσονα, ομάδα της Θεσσαλονίκης όπου και εκεί με ψυχραιμία και καλή αγωνιστική συμπεριφορά οι παίκτες του Πάνου Τσόκου επιβλήθηκαν με 4-3 νίκες όπου κρίθηκε και η πρώτη θέση του ομίλου.

Στον ημιτελικό με το Ρούπελ Σιδηροκάστρου ανακατεύοντας λίγο την τράπουλα ο προπονητής του Φιλαθλητικού, προκειμένου να ξεκουράσει κάποια παιδιά, κέρδισε δύσκολα επίσης με 4-3. Και τέλος στον τελικό η ομάδα του Πύργου αγωνίστηκε με τον Πλάτωνα Σερρών ομάδα με ισχυρό ρόστερ και παίκτες που αγωνίζονται σε διεθνή τουρνουά ενώ ήταν και η ομάδα που είχε κατακτήσει και την προηγούμενη φορά αυτό το πρωτάθλημα. Ηττήθηκε τελικά με 4-3 από ένα πανάξιο πρωταθλητή, αλλά το συγκρότημα του Πύργου έδειξε την πληρότητα του ρόστερ αλλά και την δουλειά ετών που έχει γίνει για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Π. Τσόκος: «Θετικό το αποτέλεσμα»

Ο σύλλογος του Πύργου σε αυτό τουρνουά εκπροσωπήθηκε από τους Κυριάκο Κατσιαδράμη, Πλάτωνα Άγκο, Θανάση Παπαδάτο, Αλέξανδρο Δημόπουλο, Παυλίνα Βλαχαντώνη, Αντωνία Βλαχαντώνη, Ευγενία Νικολακοπούλου και Χαρούλα Βλαχαντώνη. Ο Παναγιώτης Τσόκος προπονητής του συλλόγου μας δήλωσε: «Ξέραμε από πριν ότι διαθέτουμε μια καλή ομάδα. Άλλωστε στην προηγούμενη διοργάνωση είχαμε βγει τρίτοι. Αλλά τα σωματεία αυτήν την φορά ήταν πιο δυνατά και με πιο πλήρη ρόστερ. Είχαμε σαν στόχο το χρυσό μετάλλιο χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε ότι το έργο μας ήταν αντικειμενικά δύσκολο έχοντας να κερδίσουμε τον Πλάτωνα με παίκτες που έχουν και υψηλή βαθμολογία στην ευρωπαϊκή ranking list. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και απλά συνεχίζουμε το έργο μας στο δύσκολο δρόμο που έχουμε χαράξει εδώ και 20 χρόνια στο χώρο του ελληνικού μπάντμιντον, φέρνοντας επιτυχίες και μετάλλια στην πόλη μας που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος