FOLLOW US: facebook twitter

B. Γιαννόπουλος για την αποχώρηση του Μητροπολίτη Ηλείας: “Υπήρξε ένας πραγματικός θρησκευτικός ηγέτης”

Ημερομηνία: 07-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

 «Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Εκκλησίας αλλά και της χώρας μας. Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας να του απονείμει τον “Χρυσούν Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου” – που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου – έρχεται ως επιστέγασμα και αναγνώριση της σπουδαίας ποιμαντορίας του.

   Υπήρξε ένας πραγματικός Θρησκευτικός Ηγέτης, με πλούσιο ποιμαντικό, εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, διακονώντας επί 41 συναπτά έτη άοκνα, με ήθος, ακεραιότητα, αφοσίωση και αυταπάρνηση. Στάθηκε δίπλα στους αδύναμους και κατατρεγμένους συμπολίτες μας με στοργική αγάπη και διακριτικότητα,  χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις, ανεξάρτητα από την φυλή, τη γλώσσα και την πίστη αυτών, αφού επίκεντρό του ήταν και είναι πάντα ο άνθρωπος.   Παράλληλα, επί των ημερών του, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε ένα τεράστιο δίκτυο κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών σε όλη τη χώρα, γι’ αυτό αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση στους κόλπους της Εκκλησίας μας.

   Επιπρόσθετα, αποτελεί και άξιο πολίτη αυτού του τόπου, συμμετέχοντας ενεργά σε συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες, εκφράζοντας με θάρρος, γενναιότητα και ειλικρίνεια τις απόψεις του για μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ηλεία και την ευημερία των πολιτών της.

   Αναμφισβήτητα με την αποχώρησή του, το κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο. Ωστόσο, ως συνετός Ποιμενάρχης μερίμνησε για τη διασφάλιση συνέχισης του έργου του, προτείνοντας για τη θέση αυτή, τον άξιο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος