FOLLOW US: facebook twitter

B. Παναγόπουλος: “Τεράστιο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και τα σκουπίδια στους δρόμους!!!

Ημερομηνία: 06-08-2016 | Συντάκτης:

    panagopoulos-vasilis

Η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29-7-16, έθεσε σε συζήτηση και ψηφοφορία τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2015.  Προέκυψε από αυτόν ότι για την συγκεκριμένη περίοδο, τους χειρότερους, πιο βρώμικους, δώδεκα μήνες στην ιστορία της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων, δαπανήθηκε το εξωφρενικό ποσό του 1.547.400 €.

     Το μέγεθος της δαπάνης εκπλήσσει και τρομάζει, με δεδομένη την παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους.  Δαπανήσαμε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ, για μια τραγικά βρώμικη πόλη, για έναν απελπιστικά βρώμικο Δήμο.

     Η παρατήρηση είναι αναμενόμενη.

     Γιατί η Δημοτική Αρχή επέλεξε την λύση της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός νομού, αντί της δεματοποίησης;  Με την τελευταία (δεματοποίηση), το κόστος θα μειωνόταν στο 1/3 των δαπανώμενων, ενώ ο Δήμος θα ήταν καθαρός.

     Το ζήτημα δεν είναι μόνο αντικείμενο πολιτικής, ιδεολογικής, αντιπαράθεσης.  Δεν συνάπτεται απλά με την θεωρητική τοποθέτηση στο ζήτημα της δεματοποίησης, ως τρόπο διαχείρισης.  Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μην εφαρμόζει την αδειοδοτημένη μέθοδο της δεματοποίησης, στοίχισε στην πόλη πολλά χρήματα και την μετέτρεψε σε μια ατελείωτη χωματερή.  Αποτελεί δείγμα ανευθυνότητας και ανικανότητας.

     Αντί της ενασχόλησης με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, η παρούσα Δημοτική Αρχή «κάνει αντιπολίτευση» στην προηγούμενη. Τολμά να παίρνει θέση και στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.  Αναφέρεται σε, δήθεν, δυσβάσταχτες δαπάνες, ενώ στη διάρκεια της θητείας μας (από 1.1.07 έως 31.8.14) δαπανήθηκαν, για την διαχείριση των απορριμμάτων, συνολικά 5.492.000 €, δηλαδή 785.000 € περίπου ετησίως.  Η πόλη ήταν καθαρή με το μισό κόστος.  Ακόμη και όταν οι υποκινούμενες αντιδράσεις «πολιτών» δυσχέραιναν την διαδικασία και δημιουργούσαν τεχνητά αδιέξοδα, ουδέποτε συνέβη αυτό που βλέπουμε σήμερα όλοι μας και μαζί με εμάς οι επισκέπτες του τόπου μας.

     Ας θυμηθούμε την οδό Κατακόλου επί θητείας μας.  Σήμερα είναι αγνώριστη.  Προκαλεί ντροπή στους πολίτες, αλλά, από ό,τι φαίνεται, όχι στους διοικούντες την πόλη, που υπόσχονται διαρκώς την λύτρωση , χωρίς αποτέλεσμα.

     «Αντιπολιτεύονται», άλλωστε, την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η άρση του αδιεξόδου με την μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση που γίνονται στην Τριανταφυλλιά, διαχείριση μέσω ΦΟΔΣΑ, δεν θα ήταν εφικτή αν η προηγούμενη Δημοτική αρχή δεν φρόντιζε για την είσοδο στον φορέα αυτό (ΦΟΔΣΑ) στην οποία αντιτίθετο ο κ. Λιατσής.

     Με αυτά τα δεδομένα, κυρίως δε με την τραγική εικόνα της  πόλης, ο κ. Λιατσής και οι συν αυτώ, θα έπρεπε να σιωπούν, αντί να κομπάζουν.

Βασίλειος Παναγόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος