FOLLOW US: facebook twitter

Θα αυξάνεται το ακατάσχετο των 1250€ στους συνεπείς οφειλέτες

Ημερομηνία: 11-02-2019 | Συντάκτης:

Ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασµούς των φορολογουµένων που έχουν οφειλές προς το ∆ηµόσιο, που θα αυξάνεται ανάλογα µε τη βελτίωση της «διαγωγής» του οφειλέτη έναντι των υποχρεώσεών του, ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων. Παράλληλα προωθείται το πλήρες πέρασμα των µεταβιβάσεων ακινήτων από τη χειρόγραφη στην ψηφιακή εποχή.

Τα παραπάνω προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, µιλώντας σε διημερίδα που διοργάνωσε η Αρχή, στην οποία κλήθηκαν όλοι οι προϊστάμενοι των φορολογικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο της ΑΑ∆Ε προβλέπει την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος από κάθε φορολογούμενο στο Taxisnet παράλληλα µε την αποπληρωμή τυχόν οφειλών του. Σήμερα το ακατάσχετο όριο σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη είναι 1.250 ευρώ. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει µέρος ρυθμισμένης οφειλής, το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται, µε ανώτατο όριο τα 4.500 ευρώ.

Επιπλέον, εντός του 2019 έρχεται η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των µεταβιβάσεων ακινήτων και γενικότερα του τμήματος Κεφαλαίου των Εφοριών. Στην πράξη θα καταργηθεί η χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων κάθε είδους φόρου µεταβίβασης, όπως είναι οι δηλώσεις φόρου γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη επίσκεψης των φορολογουμένων ή των συμβολαιογράφων στις Εφορίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος