FOLLOW US: facebook twitter

Αυγενάκης: Το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC και το 2023

Ημερομηνία: 12-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε από τη ράμπα τερματισμού του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στη Λαμία, την απόφαση της FIA.

Μετά την ανακοίνωση έκπληξη της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC ύστερα από οκτώ χρόνια και την διατήρησή του στο πρόγραμμα του WRC και το 2022, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επεφύλαξε μια ακόμα: λίγο πριν την έναρξη της τελετής τερματισμού των πληρωμάτων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ανακοίνωσε την ένταξη του εθνικού μας αγώνα και στο πρόγραμμα του WRC για το 2023.

Με την υποστήριξη της πολιτείας, το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις. Ταυτόχρονα υπάρχει η εκφρασμένη θέληση του υπουργείου Αθλητισμού να προωθηθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ιδιαίτερα με διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς όπως αυτή του Ράλλυ Ακρόπολις.

Επιπρόσθετα, το Ράλλυ Ακρόπολις είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορία του WRC και στηρίζεται από τη FIA, δηλαδή τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ζαν Τοντ σε συνέντευξή του.

Είναι γεγονός ότι η διατήρηση του Ράλλυ Ακρόπολις και στα δύο πρώτα χρόνια της υβριδικής εποχής του αθλήματος, που ξεκινά το 2022, αποτελεί ένα εχέγγυο για το μέλλον του, καθώς συνδέεται άμεσα με μια μεγάλη τομή στο WRC.

Το WRC μπαίνει σε μια νέα εποχή το 2022, όπου τα Rally1 αγωνιστικά θα φορούν υβριδικούς κινητήρες. Παράλληλα, θα εφαρμοστούν νέοι αεροδυναμικοί κανονισμοί. Η Toyota θα πλαισιωθεί από την Hyundai, ενώ μαζί τους θα βρίσκεται και η M-Sport.

Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος