FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Αχτσιόγλου: Έτοιμη η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Ημερομηνία: 12-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

«Η εργασία ήταν και παραμένει, πριν και μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στο κέντρο της αναπτυξιακής μας πολιτικής», τόνισε  η υπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η επόμενη μέρα των μνημονίων έχει στο επίκεντρό της τον κόσμο της εργασίας, τους νέους, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, σημείωσε ότι «είναι έτοιμη» να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί, ίσως και εντός του Απριλίου, και αναφέρθηκε στα οφέλη για «πολλές δεκάδες χιλιάδες» ασφαλισμένους, πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους καθώς και πολίτες που συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο, αλλά δεν συνταξιοδοτούνταν εξαιτίας της οφειλής τους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν μέσω της ρύθμισης να βγουν στη σύνταξη, εξοφλώντας τα χρέη τους με ένα μικρό ποσό μηνιαίως από τη σύνταξη τους.

Ιδιαίτερα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση με το νόμο Κατρούγκαλου, που έβαλε κανόνες και έφερε σταθερό πλεόνασμα στα ταμεία -από «έλλειμμα 1,1 δισ. και 400.000 απλήρωτες νέες συντάξεις», που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση- το οποίο επέτρεψε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, αυξήσεις στις συντάξεις μετά από μια δεκαετία περικοπών, με προοπτική σταθερών περαιτέρω αυξήσεων κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος