FOLLOW US: facebook twitter

Άξιος πρωταθλητής Ηλείας ο ΠΑΟ Βάρδας

Ημερομηνία: 03-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι παίκτες του ΠΑΟΒ με τον γυμναστή Γ. Παναγιωταρόπουλο μαζί με τους παράγοντες Ν. Γιαννίτση, Α. Παλούμπη, σε πανηγυρική φωτογραφία στα αποδυτήρια.

Κέρδισε το Σάββατο και στο Βαρθολομιό, με γκολ του Λαθύρη, εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο και… άνοιξε σαμπάνιες

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Ο ΠΑΟ Βάρδας νίκησε το Σάββατο στο Βαρθολομιό τον Ηλειακό με 1-0, με γκολ του αρχισκόρερ του, Βαγγέλη Λαθύρη στο 83΄ και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ηλείας, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου έφτασε τις 23 νίκες σε 26 αγώνες (είναι αήττητος, έχοντας και 3 ισοπαλίες) και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στην Α1. Μια απολύτως δίκαιη εξέλιξη καθώς ο ΠΑΟΒ είναι ανώτερος από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, έχει μακράν την καλύτερη επίθεση (98 γκολ) και καλύτερη άμυνα (10 γκολ) του πρωταθλήματος και σχεδόν σε όλα τα ματς έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Έτσι, ως πρωταθλητής Ηλείας πλέον, θα διεκδικήσει την επιστροφή στην Γ΄ Εθνική, μέσω των μπαράζ με τους πρωταθλητές των γειτονικών Ενώσεων. Και με την ποιότητα που διαθέτει, το πιθανότερο είναι να πανηγυρίσει και την άνοδο…

Όσο για το ματς του Σαββάτου, οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στον πολύ καλό Ηλειακό, ο οποίος έπαιξε με πάθος και δύναμη και στο α΄ ημίχρονο είχε φάσεις να προηγηθεί στο σκορ. Στο β΄ μέρος ο ΠΑΟΒ ανέβασε ταχύτητα, πίεσε ασφυκτικά τον Ηλειακό, έχασε 5 ευκαιρίες, ώσπου στο 83΄ μίλησε η κλάση του Βαγγέλη Λαθύρη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα εκεί όπου ο εξαιρετικός Μανουσιάδης δεν μπορούσε να κάνει κάτι, στο «Γ», με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ηθελημένα με 2η κίτρινη κάρτα ο Παπασπηλιόπουλος. Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα οι «πράσινοι» πανηγύρισαν με σαμπάνιες στον αγωνιστικό χώρο, υπό την παρουσία των επικεφαλής της Διοίκησης, Γιάννη Λέντζα, Δημήτρη Νικολάου, Νίκου Γιαννίτση και φυσικά του γενικού αρχηγού, Άκη Παλούμπη.

Ο Λαθύρης μόλις έχει σκοράρει και τρέχει να πανηγυρίσει στον πάγκο και δίπλα του ο Παλούμπης.

Το φιλμ του αγώνα

27΄: Φάουλ Τσουκαλά, βρίσκει ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι ο Δουλαβέρης, δύσκολα σε κόρνερ ο Τσεκούρας

40΄: Σέντρα Μηλαδόπουλου από αριστερά, κεφαλιά Παλούμπη, λίγο άουτ

43΄: Γύρισμα Παλούμπη από αριστερά, αμαρκάριστος ο Αντωνόπουλος, πλασέ, μπλόκαρε ο Μανουσιάδης.

44΄: Ο Αποστολόπουλος μπήκε από αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε στα χέρια του Τσεκούρα.

53΄: Σουτ από αριστερά Λαθύρη, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μανουσιάδης

55΄: Κόρνερ από αριστερά Λαθύρη, κεφαλιά Δούλου, λίγο πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

62΄: Κόρνερ από δεξιά Αντωνόπουλου, κοντινή κεφαλιά Λαθύρη, λίγο άουτ

68΄: Σουτ Δούλου από το ύψος του πέναλτι, κόντρα σε αμυνόμενο, λίγο έξω η μπάλα, κόρνερ.

72΄: Φάουλ από αριστερά Τσουκαλά, κεφαλιά Δουλαβέρη, σε κόρνερ ο Τσεκούρας

73΄: Σουτ Δούλου έξω από την μεγάλη περιοχή, εκτινάχτηκε στην δεξιά γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ ο Μανουσιάδης

83΄: Φάουλ από δεξιά κοντά στην μεγάλη περιοχή, με πάσα του Αντωνόπουλου στον Λαθύρη, φαλτσαριστό σουτ στο αριστερό «Γ», 0-1.

91΄: Σέντρα Τσουκαλά, κεφαλιά Αποστολόπουλου, πάνω από τα δοκάρια.

Καλύτεροι από τους πρωταθλητές οι Δούλος, Λαθύρης, Αντωνόπουλος, Παλούμπης, και από τον Ηλειακό κορυφαίος ο γκολκίπερ Μανουσιάδης και πολύ καλοί οι Τσουκαλάς, Γιούλης, Γκίνης.

Φάση από το ματς του Σαββάτου με πρωταγωνιστές τους Μαρκόπουλο, Αποστολόπουλο.

Ηλειακός Β.: Μανουσιάδης, Γιούλης, Μανιανής, Γκίνης, Κέλβιν, Δαλαβούρας, Καραγιάννης, Ζέζας, Δουλαβέρης, Τσουκαλάς, Αποστολόπουλος (90+΄ Βέρρας).

ΠΑΟΒ: Τσεκούρας, Μηλαδόπουλος (65′ Π. Πολίτης), Παπασπηλιόπουλος, Μαρκόπουλος, Δούλος, Παρασκευόπουλος, Διονυσόπουλος, Αντωνόπουλος, Μικελάτος, Παλούμπης, Λαθύρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος