FOLLOW US: facebook twitter

Αξιοποίηση υποδομών στη λίμνη Πηνειού του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 08-10-2020 | Συντάκτης:
Υπέγραψαν Προγραμματική σύμβαση Φαρμάκης Λυμπέρης

Προγραμματική σύμβαση για την συμπλήρωση υποδομών στη λίμνη Πηνειού με στόχο την ανάδειξη της βιοποικιλότητας υπέγραψαν χθες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ενταγμένο για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα συνεργασίας InterregΕλλάδα – Ιταλία 2014-2020, τοοποίο προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στην τεχνητή λίμνη Πηνειού που είναι χαρακτηρισμένος υγρότοπος. Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταλελειμμένων υποδομών, προκειμένου να δημιουργηθεί παρατηρητήριο οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακό κέντρο, αλλά και ένας χώρος που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις περιβαλλοντικού και οικοτουριστικού ενδιαφέροντος.

Με βάση την προγραμματική σύμβαση στα οικόπεδα και κτίρια που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως εταίρος του προγράμματος Interreg, αναλαμβάνει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και αξιοποίηση των υποδομών.Εκτός από την ολοκλήρωση της αποκατάστασης, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπλαση των υφιστάμενων ημιτελών κτιρίων, προβλέπεται ο πλήρης εξοπλισμός αυτών, αλλά κι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

«Είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον Δήμο Ήλιδας και μία σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε έναν χώρο ιδιαίτερου κάλους. Προχωράμε σε ένα αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού τοπίου, όπως επίσης στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση συνολικά του χώρου. Στοχεύουμε στην ανάδειξη σύγχρονων ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων της περιοχής, αλλά και στην τουριστική αναβάθμιση της, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού» ανέφερε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος