FOLLOW US: facebook twitter

Αξιόλογο Θεολογικό Συνέδριο στην Ι. Μ. Ηλείας, με θέμα: «Η Προσφορά του Βυζαντίου!»

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Για μία ακόμη χρονιά το Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο είναι θεσμός για την τοπική μας Εκκλησία, γνώρισε εξαιρετική επιτυχία, χάρις το άοκνο και ανύστακτο ενδιαφέρον του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού και στον τομέα αυτό, συνεχίζοντας έτσι την πολυετή παράδοση διοργάνωσης και φιλοξενίας του παραπάνω Συνεδρίου με Θέμα: «Η Προσφορά του Βυζαντίου (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) εις την Θεολογίαν, τας Επιστήμας και τον Πολιτισμόν».

Το ενδιαφέρον αυτό Θεολογικό Συνέδριο,  συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση διοργανώσεως επιστημονικών συνεδρίων,  έλαβε χώρα το Σάββατο 23  Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φοιτητικού Οικοτροφείου «Αγία Φιλοθέη» στον Πύργο και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θεία Οικοδομή» στην Αμαλιάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  συμμετείχαν δεκάδες επιστήμονες από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδος, Κληρικοί   και Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Κέντρο αναφοράς του Συνεδρίου ήταν η σημαντική από πολλές πλευρές προσφορά του Βυζαντίου στην Θεολογία, τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό, ενώ συνέπεσε χρονικά με την συμπλήρωση 1000 ετών από την γέννηση του Υπάτου των φιλοσόφων και ιδρυτού του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Ψελλού, που γεννήθηκε το 1018.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος