FOLLOW US: facebook twitter

Αχαϊκές νοοτροπίες

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να υποστηρίξει την αρχική του πρόταση, δηλαδή να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας με έδρα την Πάτρα, ενώ θα μπορούσε να προβεί στην κατάργησή του και στην ενσωμάτωση των φοιτητών και των καθηγητών σε υπάρχοντα τμήματα, όπως π.χ. η Φιλολογία ή η Φιλοσοφία.

Το ερώτημα που μου γεννιέται, είναι για ποιο λόγο το Πανεπιστήμιο Πατρών επιθυμεί την ύπαρξη του συγκεκριμένου τμήματος στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όταν υπάρχουν στην Ελλάδα τουλάχιστον άλλα 6-7 τμήματα Ιστορίας & Αρχαιολογίας στη χώρα, ένα εξ αυτών στην  Καλαμάτα και άλλο ένα στα Ιωάννινα, σε ποια πλεονεκτήματα θα στηριχθεί για γίνει ανταγωνιστικό και προτιμητέο από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών ένα τέτοιο τμήμα με έδρα την Πάτρα;

Τι καινούριο θα προσφέρει;

Αν όμως η έδρα του ήταν στην Ηλεία και προσέφερε στους σπουδαστές του την ευκαιρία να παρακολουθούν ανασκαφές στην Αρχ. Ολυμπία ή στην Αρχ. Ήλιδα, να κάνουν μάθημα στο Χλεμούτσι ή στον Επικούριο Απόλλωνα, θα ήταν αυτομάτως πιο ελκυστικό και θα βοηθούσε και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες να επιταχύνουν το έργο τους.

Αλλά μην τυχόν και θιχτεί η Πάτρα…

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 31/05/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος