FOLLOW US: facebook twitter

«Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ»!: Με επιτυχία η ωραία εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ημερομηνία: 22-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια πολύ ωραία, σοβαρή και λιτή επετειακή εκδήλωση με τραγούδια από την χορωδία του ΛΕΠ, απαγγελία ποιημάτων και ομιλίες από τα μέλη του Δ.Σ, με τίτλο «Αχ Ελλάδα σ ΄αγαπώ», πραγματοποίησε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου το απόγευμα της Τετάρτης για να τιμήσει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στον κατάμεστο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεών του στην οδό Λετρίνων.

Την εκδήλωση άνοιξε η Έφορος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Γιώτα Μπαρτζοπούλου που καλωσόρισε τον κόσμο, ενώ το  μέλος του Δ.Σ κ. Γωγώ Δημητροπούλου διάβασε αποσπάσματα από τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου Πύργου κ. Ιωάννα Φραγκέσκου, ενώ έγινε απαγγελία ποιημάτων Ελλήνων ποιητών μας από κυρίες Πόπη Θεοχάρη, Ευσταθία Μπαρτζοπούλου, Αθηνά Κόντου και Μαίρη Μουστάκη.

Η σκυτάλη πέρασε στην Χορωδία του ΛΕΠ που ερμήνευσε σπουδαία τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών μας – όπως το «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», Μαλαματένια, Λόγια, Τσάμικος, Δεν σε φοβάμαι  κλπ, υπό την Δ.νση της καθηγήτριας μουσικής Κωστούλα- Σακκά Κυρίτση που συνόδευε στο πιάνο,

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο από τη χορωδία ενώ  η  πρόεδρος του ΛΕΠ κ. Τούλα Καλαμπόκα στον επίλογο της βραδιάς, αναφέρθηκε στα ιδανικά της πατρίδας μας και τους διαρκείς αγώνες για την ελευθερία.  Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος μαζί με τον Γ.Α.Ε. της Ι.Μ. Ηλείας π. Ηλία Παπαγγελή, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ηλείας κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος