FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Το Πανεπιστήμιο Columbia στην Αρχαία Ολυμπία – Προοπτικές συνεργασίας «έφερε» το ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Ημερομηνία: 30-09-2021 | Συντάκτης:

Διαδοχικές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με σειρά διακεκριμένων καθηγητών του Πανεπιστημίου Columbia εγκαινιάζοντας προοπτικές συνεργασίας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία.


Η Βουλευτής Ηλείας μαζί με τα μέλη της Διοίκησης του διάσημου Αμερικανικού Πανεπιστημίου και επιφανείς καθηγητές σχεδίασαν σε πρώτη φάση συνεργασία για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, αλλά και τις κλασικές σπουδές, με στόχο την στενότερη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και την προσέλκυση διεθνών ακαδημαϊκών προγραμμάτων στο Νομό. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της, μάλιστα, η  κα Αυγερινοπούλου έθεσε και την προοπτική για ίδρυση Κέντρου Διεθνούς Πανεπιστημιακής Συνεργασίας με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.

Ο κύκλος των επαφών της κυρίας Αυγερινοπούλου στις ΗΠΑ γι’ αυτό το σκοπό αφορούσε και την συνάντησή της  με  τον καθηγητή Safwan M. Masri, διακεκριμένο νομικό, εντεταλμένο του Προέδρου του Πανεπιστημίου του Columbia για τα Παγκόσμια Κέντρα και Υπεύθυνο των Διεθνών Προγραμμάτων. Ο κ. Masri, μετά την εισήγηση της, αποφάσισε να εντάξει στο σχεδιασμό του Columbia Global Center – που θα γίνει στην Αθήνα – δύο εκπαιδευτικές εβδομάδες του ακαδημαϊκού προγράμματος να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Διεθνούς Πανεπιστημιακής Συνεργασίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ  συναντήθηκε, επίσης και με τον ελληνικής καταγωγής κ. Dean Dacolias, ο οποίος είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Columbia και συνιδρυτής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του The Hellenic Initiative, και έχει δημιουργήσει σημαντικά πρόγραμμα στην Ελλάδα, όπως την  Αμερικανική Γεωργική Σχολή και την Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε τη βοήθειά του για την ίδρυση του Κέντρου Διεθνούς Πανεπιστημιακής Συνεργασίας με  τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Columbia.

Οι παρεμβάσεις  της κυρίας  Αυγερινοπούλου έχουν άξονα και αφορμή  τη σημαντική  Κυβερνητική πρωτοβουλία για εμβάθυνση της συνεργασίας των ξένων και των ελληνικών πανεπιστημίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος