FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με Γεωργαντά για ΤΟΕΒ Ηλείας – Σημαντικές προτάσεις επίλυσης χρόνιων ζητημάτων των ΤΟΕΒ

Ημερομηνία: 25-10-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τα ζητήματα που απασχολούν τους Τ.Ο.Ε.Β. και Γ.Ο.Ε.Β. Ν. Ηλείας.  Στην συνάντηση με τον κ. Υπουργό συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Μυρτουντίων, κ. Χρήστος Παλαιολόγος, ο οποίος εκπροσωπεί ένα από τα μεγαλύτερα ΤΟΕΒ σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ η ατζέντα των θεμάτων είχε τύχει επεξεργασίας, μετά από σειρά συναντήσεων και επαφών που είχε η Βουλευτής με τις Διοικήσεις των Τ.Ο.Ε.Β. και Γ.Ο.Ε.Β. και με πιο πρόσφατη την συνάντησή της με τον Τ.Ο.Ε.Β. Σαβαλίων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παροχή άμεσων λύσεων στο ενεργειακό ζήτημα που απασχολεί τους Τ.Ο.Ε.Β. του Νομού, ζήτημα το οποίο έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Αντικείμενο αποτέλεσε και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών για την μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας και του ύδατος. Συζητήθηκε, ακόμη, η περαιτέρω οικονομική στήριξη όσων Τ.Ο.Ε.Β. επιθυμούν να προχωρήσουν σε έργα ΑΠΕ, όπως η επιδότηση της ενεργειακής αυτονομίας των αντλιοστασίων, καθώς και η δυνατότητα αυτοπαραγωγής που θα οδηγήσει σε μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Είχαν δε την ευκαιρία να αναφερθούν και στα καινοτόμα προγράμματα που έχουν ενταχθεί και ήδη προωθούν οι Τ.Ο.Ε.Β. του Ν. Ηλείας, όπως την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλά και το σύστημα με τις καρτοβάννες, το οποίο οδηγεί στην περαιτέρω εξοικονόμηση του ύδατος και θα πρέπει να επιδοτηθεί περαιτέρω. Τέθηκε, επίσης, και το ζήτημα της δυνατότητας χορήγησης άτοκου δανείου προς τους ΤΟΕΒ της χώρας για την κάλυψη τμήματος του χρέους τους, αλλά και η ανάγκη επιχορήγησης των Οργανισμών για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων.

Εκτενής αναφορά έγινε, τέλος, και στις σημαντικές υποδομές υδάτων στο Νομό που μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ο εκσυγχρονισμός και η υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ, έργα που θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση του ύδατος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος