FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Σημαντικές αποφάσεις χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

Ημερομηνία: 27-09-2022 | Συντάκτης:

Στο επίκεντρο η Αρχαία Ολυμπία, καταρράκτες Νεμούτας και Πύργος

Τρεις, ακόμη, σημαντικές αποφάσεις χρηματοδότησης για την Ηλεία και την αποκατάσταση και θωράκιση του Νομού έναντι των φυσικών καταστροφών, υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, όπως ενημερώνει η Βουλευτής Ν. Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε συνέχεια της νεότερης επικοινωνίας τους.

1.200.000,00€ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση θεομηνιών

Με 1.200.000,00€ επιχορηγείται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο της Πράξης “Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας»”, με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025».

211.782,00€ για την ανάδειξη των καταρρακτών Νεμούτας

Με το ποσό των 211.782,00€ ενισχύεται, ακόμη, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την άρση της επικινδυνότητας και την ανάδειξη των καταρρακτών Νεμούτας, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Η έγκριση του εν λόγω ποσού γίνεται στο πλαίσιο της επιχορήγησης των Δήμων της Χώρας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021.

Παράταση της ισχύς της απόφασης χρηματοδότησης του Δ. Πύργου για την υλοποίηση έργων πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες

Με την υπ.’ αριθμ. 62323 απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του ΥΠΕΣ, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2024η ισχύς της υπ. αριθμ.’ 55284 απόφασης του 2018 για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Με την παράταση της εν λόγω απόφασης δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο Πύργου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και να προβεί στην πληρωμή των  εργολάβων.

Η κυρία Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Με τρεις αυτές αποφάσεις αποδεικνύεται εμπράκτως η δέσμευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών

Η χρηματοδότηση δράσεων για την προστασία και την ανάδειξη της περιοχής των καταρρακτών Νεμούτας, ενός μοναδικού τοπίου απαράμιλλης ομορφιάς, συνιστά δε μια σημαντική απόφαση που ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων και τις επί σειρά ετών προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για την αποκατάσταση των φυσικών μας τοπίων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος