FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου – Λυκουρέντζος: Ενημέρωση για τη διαδικασία της 3ης πληρωμής των πυρόπληκτων αγροτών από τις πυρκαγιές του ‘21

Ημερομηνία: 13-01-2023 | Συντάκτης:

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία μεριμνά διαρκώς για την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες για τις ζημίες από τις πυρκαγιές του 2021, σε συνέχεια νεότερης τηλεφωνικής της επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζο, ενημερώνει ότι προχωράει η διαδικασία και για την τρίτη κατά σειρά καταβολή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες, η οποία αφορά σε όσους βρέθηκαν εκτός διαδικασίας αποζημιώσεων, καθώς δεν είχαν καταγραφεί οι ζημίες από το δορυφορικό σύστημα «Copernicus».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της δεύτερης κατά σειρά πληρωμής των αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους αγρότες για τις ζημίες στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις, οι οποίες είχαν καταγραφεί από το δορυφορικό σύστημα «Copernicus».

Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ προχωρούν πλέον τις διαδικασίες για την τρίτη κατά σειρά πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί βάσει των εκτιμήσεων των κλιμακίων του ΕΛΓΑ, ώστε να καταβληθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

«Η Κυβέρνηση, έχοντας προχωρήσει σε γενναίες διαθρωτικές αλλαγές και έχοντας υιοθετήσει  το νομοθετικό πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και υψηλότερη τιμή αποζημιώσεων, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα. Τόσο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος,  επιδεικνύουν ειδική μέριμνα για τους αγρότες μας και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως» δήλωσε η κα Αυγερινοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος