FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Αυγερινοπούλου για τον άδικο χαμό της Jo Cox: «Το φως δεν πρέπει να χαθεί»

Ημερομηνία: 20-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

avgerinopoulou

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Young Global Leader του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της Βουλευτού της Μ. Βρετανίας, Jo Cox:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλληπητήρια στην οικογένεια της Βουλευτού Jo Cox η οποία χάθηκε άδικα χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τη στήριξη της παραμονής της Μ. Βρεταννίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Jo, την οποία είχα γνωρίσει στο πλαίσιο συναντήσεων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ανήκε σε εκείνους τους σπάνιους, πλεόν, νέους οι οποίοι επιλέγουν να αφήσουν εξαίρετες προοπτικές στον ιδιωτικό τομέα και να αφιερωθούν στο δημόσιο βίο, για το κοινό καλό. Η Μ. Βρετανία και η Ευρώπη έχασε έναν νέο, αγνό άνθρωπο που είχε το θάρρος να μιλήσει δημόσια και να υπερασπιστεί τις αξίες με τις οποίες η πλειοψηφία των νέων πλέον εμφορούμαστε για μια ενωμένη, δημοκρατική Ευρώπη. Με όλες τις δυσκολίες που μπορεί αυτό το εγχείρημα μιας πραγματικά Ενωμένης Ευρώπης να έχει, και τις βιώνουμμε καθημερινά και στη χώρα μας, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το ευρωπαϊκό όραμα, γιατί είναι εκείνο που μέσα από ενότητα, δημοκρατία, αλληλεγγύη, καινοτομία, θα μας προσφέρει μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, όπως οι μέλλουσες γενιές την αξίζουν. Και αυτό το όραμα δεν πρέπει να χαθεί.

Όπως είχε πει η ίδια η Jo “είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά αυτά που μας χωρίζουν.”

Για να συνεχίσουμε την έμπνευση που η νεαρή πολιτικός πρόσφερε στην κοινωνία με το παράδειγμά της, εμείς οι Νέοι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα φτιάξουμε μια υποτροφία σπουδών εις μνήμην  της. Το φως δεν πρέπει να χάνεται”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος