FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της διέλευσης στη διασταύρωση Σαβαλίων

Ημερομηνία: 26-10-2022 | Συντάκτης:

Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της διέλευσης στη διασταύρωση Σαβαλίων που έχει διακοπεί, λόγω των έργων αναβάθμισης του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρας – Πύργου», έθεσε με ερώτηση της στη Βουλή, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, η κα Βουλευτής αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρας – Πύργου» που έχει χρηματοδοτήσει η Κυβέρνηση με 30 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στον οδικό άξονα, όπως, μεταξύ άλλων, το διαχωρισμό των κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια σήμανσης, την ενδιάμεση εναλλασσόμενη λωρίδα στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας για ασφαλείς προσπεράσεις. Επισήμανε, ωστόσο, ότι κατά την εφαρμογή του σημαντικού αυτού έργου έχουν ανακύψει ορισμένα σημεία που χρήζουν βελτιώσεως, όπως επί παραδείγματι, τα κολωνάκια σήμανσης στη διασταύρωση των Σαβαλίων που έχουν αποκλείσει τη διέλευση προς τη θάλασσα, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και μεταξύ των δύο περιοχών του ίδιου οικισμού.

Η κα Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η διέλευση στην έξοδο των Σαβαλίων, καθώς η εν λόγω διασταύρωση είναι σημαντική για την πρόσβαση τόσο στη θάλασσα, τα πέριξ χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες όσο και μεταξύ των δύο περιοχών που ανήκουν στην ίδια Τ.Κ. Σαβαλίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος