FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με ΔΕΔΑ και ΥΠΕΝ για τα εγκαίνια της έναρξης των έργων φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Ημερομηνία: 17-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Δρ. Μάριο Τσάκα, επικοινώνησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με την ευκαιρία των εγκαινίων για την έναρξη των εργασιών φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η κα Βουλευτής επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική υποδομή ενέργειας στη χώρα μας, με τη Δυτική Ελλάδα να ενισχύεται με τη μεταβατική αυτήν δομή, όπου προβλέπεται η κατασκευή τοπικών δικτύων διανομής φυσικού αερίου στον Πύργο, την Πάτρα και το Αγρίνιο, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανίες να ωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο είναι μεν ορυκτό καύσιμο, αλλά με λιγότερες κλιματικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις εν συγκρίσει με το πετρέλαιο, και θεωρείται ένα μεταβατικό καύσιμο προς την οικονομία της κλιματικής ουδετερότητας. Συμβάλλει δε στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, η οποία διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας. Οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις επιβεβαιώνουν το πόσο σημαντικό είναι να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση από μια πηγή, αλλά και να αυξηθεί περαιτέρω το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Σταθερός προσανατολισμός μας εξακολουθεί να είναι η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ όσο εξακολουθούν να λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες θα πρέπει να συνοδεύονται από τεχνολογίες δέσμευσης, αποθήκευσης και μετατροπής του διοξειδίου του άνθρακα (CCUS).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος