FOLLOW US: facebook twitter

Άβα Βαγγελάτου: Συγχαρητήρια κυβέρνηση

Ημερομηνία: 13-09-2021 | Συντάκτης:
Γράφει η Άβα Βαγγελάτου, εκπαιδευτικός*

Καταφέρατε φέτος (σχολικό έτος πανδημίας), να τετραγωνίσετε τον κύκλο.

Φέρατε (σχεδόν / γιατί ποτέ δεν θα κάνετε μόνιμες προσλήψεις στην Τριτοβάθμια ή την Δευτεροβάθμια τόσων όσων “λείπουν”) ίσα-πόστα τις (μη) εισαγωγές φοιτητών στα Πανεπιστήμια με τις ελλιπείς υποδομές.

Και δώσατε αβάντα στα ΙΕΚ που λειτουργούν με ωρομίσθια, για να προμηθεύσετε με ευέλικτο εργατικό προσωπικό τις επιχειρήσεις.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ορθολογισμός καπιταλιστικός και άδεια τσέπη για τους γονείς.

Αλλά ακόμη πιο άδειο μέλλον και αβεβαιότητα για τους νέους.

Εγώ θα πρότεινα κε Μητσοτάκη στο τουίτ σας για κομμωτική, αισθητική, κλπ κλάδους των ΙΕΚ, να συστήνατε σχολές Μπράβων. Με πτυχία. Με Πιστοποιήσεις δημόσιες. Και αυτοί λείπουν. Με αποτέλεσμα να αναπληρώνονται από αστυνομικούς και μαφιόζους.

Πέρα από τα -καθόλου-αστεία, η νέα γενιά καλείται να ζήσει σε καθεστώς επιφανειακής μόρφωσης και εφήμερων δεξιοτήτων, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ανασφάλειας.

40 χιλιάδες νέοι αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Οι επιλογές της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ! Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, 30 εκατ. ευρώ για την Πανεπιστημιακή αστυνομία, ώστε να αστυνομεύει τα ντουβάρια στις άδειες σχολές, άλλα μόνο 1,7 εκατ. ευρώ πανελλαδικά για την πυρόσβεση, 30.000 ευρώ στα δασαρχεία της Αττικής για να ανοίξουν δασικούς δρόμους και βέβαια ούτε 1ευρώ, ώστε να επισκευαστεί έστω και μια αίθουσα σε όλη τη χώρα, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

  1. Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες – 15 μαθητές ανά τάξη.
  2. Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  3. Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
  4. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  5. Περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών.
  6. Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε μέσα προστασίας, υλικά και υποδομές.
  7. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.
  8. Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.
  9. Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ.

Άβα Βαγγελάτου

Στις επάλξεις ακόμα έχοντας υπηρετήσει σχεδόν 40 χρόνια την εκπαίδευση (δουλεύοντας από φοιτήτρια).

Η Άβα Βαγγελάτου είναι Εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας, Συνδικαλίστρια στην ΕΛΜΕ Ηλείας, Υπεύθυνη στο Λαϊκό Φροντιστήριο Πύργου και έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος Πύργου απο το 2016-20…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος