FOLLOW US: facebook twitter

Αυξημένη η φροντίδα για τα αδέσποτα του Πύργου

Ημερομηνία: 09-06-2020 | Συντάκτης:

Έχουν γίνει περίπου 100 στειρώσεις, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν ταΐστρες

-Τι δηλώνει στην «Πρωινή» η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη

Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα αναμένεται να τοποθετηθούν εντός των ημερών σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη του Πύργου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η δημοτική αρχή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τη διαχείριση των αδεσπότων, Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη, εδώ και μερικούς μήνες είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα στείρωσης και σίτισης, το οποίο ήδη έχει αποδώσει καρπούς.

«Προχωράμε το θέμα των στειρώσεων. Έχουμε σύμβαση με μια κτηνίατρο, η οποία όσο μπορεί ανταποκρίνεται διότι είναι πάρα πολλά τα περιστατικά, και από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουμε στειρώσει περίπου 100 σκυλιά. Στην υπηρεσία κρατάμε αρχείο, κάθε σκυλί έχει τον φάκελό του με τον αριθμό τσιπ, τις εξετάσεις που έχει κάνει, φωτογραφία κλπ. Παράλληλα, κάνουμε άλλες διαδικασίες για αυτά που θέλει ο κόσμος να τα υιοθετήσει», ανέφερε στην Πρωινή και πρόσθεσε ότι βασική παράμετρος είναι η αλλαγή στη νοοτροπία των πολιτών ως προς την αντιμετώπιση των αδεσπότων.

«Το σημαντικότερο είναι οι πολίτες να συνεργάζονται και να μη βλέπουν τα αδέσποτα ως σκουπίδια και ως πρόβλημα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα αδέσποτα, εκτός φυσικά των περιπτώσεων πού το ζώο είναι επιθετικό και κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή. Προέχει πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Αλλά το να μάθουμε να ζούμε με αυτά και να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι, είναι πολιτισμός, σεβασμός στην κοινωνία,στο περιβάλλον και στον δήμο μας», επισήμανε η κα Χριστοπούλου-Πισιμάνη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να κάνει μια αίτηση με την οποία να γνωστοποιεί στην υπηρεσία πόσα αδέσποτα σιτίζει και να πάρει την αντίστοιχη ποσότητα ζωοτροφής.

«Εντός των ημερών θα προμηθευτούμε ταΐστρες και ποτίστρες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε μέρη που συγκεντρώνονται αδέσποτα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον δήμο, διότι θα σιτίζονται και θα αποφύγουμε τα ατυχήματα και τις επιπτώσεις. Αυτήν την περίοδο έχουμε στραφεί σε εθελοντές που φιλοξενούν σε χώρους 5-10 αδέσποτα και βοηθάνε τον δήμο. Είναι ευχάριστο που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισυλλέξει τα ζώα, μεριμνούν και τα έχουν υπό την επίβλεψή τους», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος