FOLLOW US: facebook twitter

Ασθενοφόρα πέρα δώθε! – Αυξημένα τα δρομολόγια του ΕΚΑΒ προς την Αχαΐα λόγω covid

Ημερομηνία: 10-09-2021 | Συντάκτης:
-Eίναι άδικο να μην εντάσσονται οι διασώστες στα βαρέα και ανθυγιεινά, δηλώνει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Δυτικής Ελλάδας, Γ. Θεοδωρόπουλος

Ισχυρή πίεση και στο ΕΚΑΒ ασκεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας που πλήττει σφόδρα την Ηλεία, καθώς οι διακομιδές περιστατικών covid προς την Αχαΐα έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο μήνα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο ημερήσιος μέσος όρος διακομιδών από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου είναι περίπου πέντε με έξι, γεγονός που δυσκολεύει πολύ την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ και δυσχεραίνει τις προσπάθειες των διασωστών.

«Οι αυξημένες διακομιδές ασθενών covid από την Ηλεία στην Αχαΐα μας επιβαρύνουν αρκετά, διότι κάθε τέτοια διακομιδή σημαίνει ότι ξεχνάμε το ασθενοφόρο για δυόμισι ώρες. Αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα και μας δυσκολεύει, γιατί το ΕΚΑΒ πρέπει πάντα να είναι έτοιμο να επέμβει στα έκτακτα περιστατικά. Είμαστε διαρκώς στα όριά μας διότι επί της ουσίας επωμιζόμαστε το βάρος των κενών που έχουν σε ιατρικό τα νοσοκομεία της Ηλείας. Πρέπει να στελεχωθούν με ιατρικό προσωπικό ώστε να κρατάνε τους ασθενείς στο νοσοκομείο για να μειωθούν οι διακομιδές», τόνισε.

Όσον αφορά την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους, μόνο ένας επικουρικός διασώστης είναι εκτός στο ΕΚΑΒ της Ηλείας, καθώς η πλειονότητα των 30 περίπου αναστολών αφορούν την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, για μια υπηρεσία όπως το ΕΚΑΒ, που λειτουργεί διαρκώς στο «κόκκινο», ακόμα και η παραμικρή μείωση του προσωπικού επηρεάζει τη λειτουργία του.

Στην Ηλεία οι βάρδιες παραμένουν στο 4-4-3, όμως τα διαθέσιμα οχήματα είναι συνολικά μόλις τέσσερα, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να ακινητοποιηθούν λόγω βλάβης.

«Αν δεν ενισχυθεί ο στόλος με νέα ασθενοφόρα, η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Θα είμαστε διαρκώς στα όριά μας, αφού στον δρόμο είναι συνέχεια τα ίδια οχήματα. Το προσωπικό είναι επίσης στα όριά του, αφού έχουν ανασταλεί οι άδειες. Δίνουμε καθημερινά μάχη για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, καλύπτοντας επί της ουσίας τα κενά και τις ελλείψεις της Δημόσιας Υγείας.», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος και επανέλαβε το αίτημα των διασωστών να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Το ΕΚΑΒ κρατάει και στηρίζει όλο το σύστημα, είναι ο βασικός στυλοβάτης της Υγείας. Για αυτό θεωρώ ότι είναι απόλυτα δίκαιο και αναγκαίο το αίτημά μας να ενταχθούμε στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διασώστες κρατάνε όρθιο όλο το ΕΣΥ. Ειδικά μέσα στην πανδημία έχουμε δώσει σκληρή μάχη για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας και έχουμε συσσωρεύσει ψυχική, πνευματική και σωματική κούραση», επισήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος