FOLLOW US: facebook twitter

Αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων: Αλλαγές στον εκλογικό νόμο για την Τ.Α εξήγγειλε από την ΚΕΔΕ ο Α. Χαρίτσης

Ημερομηνία: 04-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Δύο σημαντικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο σε ότι αφορά τις δημοτικές εκλογές, εξήγγειλε ο  υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ενώ  δεν θα υπάρχει επικεφαλής συνδυασμού στις τοπικές κοινότητες.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση σχετική τροπολογία η οποία θα προβλέπει την αύξηση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων των συνδυασμών. Συγκεκριμένα ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι τουλάχιστον ίσος με το αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου του αντίστοιχου δήμου, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα να είναι αυξημένος και κατά 50%. Επίσης η ίδια τροπολογία θα προβλέπει ότι πρόεδρος στις τοπικές κοινότητες θα εκλέγεται μόνο μεταξύ των δυο πρώτων σε ψήφους συνδυασμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος