FOLLOW US: facebook twitter

Αυξάνει δρομολόγια και… κόστος η «μισή» πληρότητα

Ημερομηνία: 22-05-2020 | Συντάκτης:

Πώς επιδρά ο περιορισμός των 25 επιβατών στη βιωσιμότητα του ΚΤΕΛ Ηλείας

Αυξημένα ήταν τα υπεραστικά δρομολόγια στο ΚΤΕΛ Ηλείας κατά την πρώτη εβδομάδα άρσης των περιορισμών στις εκτός νομού μετακινήσεις, χωρίς όμως αυτό να συμβάλλει στην επιθυμητή οικονομική ανάκαμψη της επιχείρησης. Το πλαφόν 25 επιβατών ανά λεωφορείο, που έχει επιβληθεί ως μέτρο πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ως το τέλος του μήνα, ουσιαστικά επιβάλλει τον διπλασιασμό των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό, με συνέπεια να αυξάνει τα έξοδα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Υπεραστικών Λεωφορείων Πύργο, Νίκος Βλαχαντώνης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το ΚΤΕΛ έχει ενισχύσει τις γραμμές για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, σημειώνοντας τις δυσκολίες που επικρατούν.

«Έχουμε αυξήσει τα υπεραστικά δρομολόγια λόγω της πληρότητας των οχημάτων, καθώς μέχρι στιγμής επιτρέπονται μόνο 25 άτομα σε κάθε λεωφορείο. Ο κόσμος έχει αρχίσει και πάλι να μετακινείται σιγά σιγά. Όσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια, καλύπτουμε ένα μέρος παράλληλα με τα τοπικά. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 100% της δρομολόγησης», τόνισε προσθέτοντας ότι αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται κυρίως στους κεντρικούς άξονες (Βάρδα, Ολυμπία, Ζαχάρω.

«Δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση διότι με 25 άτομα ανά όχημα δεν καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Οταν έχεις να πληρώσεις καύσιμα, οδηγό και διόδια, είναι πολλά τα έξοδα. Χρειάζονται τουλάχιστον 40-45 άτομα για να πούμε ότι δεν μπαίνουμε μέσα. Όμως δεν μπορυμε να αφήσουμε το επιβατικό κοινό χωρίς λύση», τόνισε ο κ. Βλαχαντώνης και σημείωσε ότι τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος