FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία χθες στον Πηνειακό Λάδωνα από κλιμάκιο μηχανικών της ΠΕ Ηλείας – Επιτακτική ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις

Ημερομηνία: 15-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον

Αυτοψία από κλιμάκιο μηχανικών της Π.Ε Ηλείας κατ εντολή τού αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες στον Πηνειακό Λάδωνα, σε σημεία όπου έγιναν  σοβαρές καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε την Ηλεία στις 4 Ιανουαρίου, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Εφύρα, Λαγανά, Ακροποταμιά, Κουτσοχέρα κλπ.

Ο Πηνειακός Λάδων είχε φουσκώσει υπερβολικά με αποτέλεσμα να παρασύρει τα αναχώματα που είχαν δημιουργηθεί με εργολαβία που είχε εκτελέσει τους προηγούμενους μήνες η Π.Ε  Ηλείας. Έτσι, έμειναν κυριολεκτικά στο έλεος των ορμητικών νερών οι παρόχθιες ιδιοκτησίες οι οποίες και παρασύρθηκαν.  Για το λόγο αυτό, από την ίδια στιγμή, θεωρήθηκε ως επιτακτική η ανάγκη να επισκεφθούν την περιοχή τεχνικοί της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για να εκτιμήσουν την κατάσταση ,να ελέγξουν την γέφυρα και να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην υπάρξουν σε επόμενο κύμα κακοκαιρίας καταστροφές σε υποδομές εγκαταστάσεων, κτημάτων, εγκαταστάσεις Μοτέρ και βιοτεχνικών χώρων.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος της ΔΕ Πηνείας που παρευρέθηκε στην αυτοψία ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την άμεση αναταπόκριση στο αίτημα των πληγέντων παρόχθιων και αγροτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος