FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία στο έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, στην Βάρδα

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
autopsia-giannopoulos-odiko-diktuo-vardas1

Τις εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηλείας, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη στα όρια του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επιθεώρησε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Λέντζα και του προέδρου της Τ.Κ Βάρδας Τάκη Παναγόπουλου.

Οι εργασίες, εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση – οδική ασφάλεια – επαρχιακού οδικού δικτύου Ηλείας», από τη Μανωλάδα έως τα Χανάκια, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 2,3 εκατ. Ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε τη Βάρδα, παρακολούθησε την πορεία των εργασιών και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας αλλά και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Λέντζα και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Γ. Τσουραπά, που παρακολουθούν από κοντά την υλοποίησή του. Πριν τη ρίψη ασφαλτικού υλικού, σε μήκος περίπου 500 μ. στο τμήμα στο τμήμα Μανωλάδα – Βάρδα της παλιάς Ε.Ο Πατρών – Πύργου, έχουν προηγηθεί καθαρισμοί και μορφώσεις ερεισμάτων, πρανών κ.α. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

«Οι παρεμβάσεις αυτές θα αναβαθμίσουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πατρών – Πύργου, στα όρια της Π.Ε Ηλείας, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας, τη μείωση του χρόνου μετακινήσεων αλλά και την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των οικισμών», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος, υπενθύμισε πως, πέραν των τεχνικών έργων, των καθαρισμών και της οδοστρωσίας, σε όλο το παραπάνω τμήμα που θα αναπτυχθεί το έργο, προβλέπονται επίσης παρεμβάσεις σήμανσης και ασφάλειας, (αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων, διαγράμμιση οδοστρώματος), εργασίες συντήρησης πρασίνου (κοπή και κλάδεμα δέντρων που εμποδίζουν την ορατότητα και κυκλοφορία) καθώς επίσης εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού σε επιμέρους σημεία του δικτύου με την αντικατάσταση λαμπτήρων και λοιπών τεχνικών στοιχείων με άλλα σύγχρονων προδιαγραφών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος