FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία Λυμπέρη και κλιμακίου ΕΠΠΕΡΑΑ στην Τριανταφυλλιά: Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του Εργοστασίου Απορριμμάτων

Ημερομηνία: 10-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Διαβεβαιώσεις ότι η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος, δόθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία στο Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και τα μέλη του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών (ΕΠΠΕΡΑΑ) που πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο.

Παρουσία και της γενικής γραμματέως του δήμου Ήλιδας Νίκης Κοκκαλιάρη, τονίστηκε ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ήδη έχουν κατασκευαστεί οι βάσεις των κτιρίων και οι δεξαμενές και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το σημαντικό αυτό έργο για την Ηλεία θα παραδοθεί βάσει τους σχεδιασμού.

Ο κ. Λυμπέρης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος και τόνισε ότι παρά την πενταετή καθυστέρηση που σημειώθηκε στην έναρξη του, επιτέλους βαίνουν προς την ολοκλήρωση του. «Πρόκειται για ένα έργο που όταν παραδοθεί θα αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό αξιοθέατο που από τη μια θα λειτουργεί ως μια παιδευτική διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων μια σύγχρονης κοινωνίας και από την άλλη σημείο εκπαίδευσης της νέας γενιάς. Σε ένα σημείο όπου όσοι το επισκέπτονται θα μπορούν να δουν όλο το παραλιακό μέτωπο από τη Ζάκυνθο έως τη Κεφαλονιά χωρίς να αισθάνονται δυσάρεστα από το ότι υπάρχει μια σύγχρονη μονάδα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα».

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και στη δημιουργία ΧΥΤΑ που επιχειρήθηκε τη δεκαετία του ’90, υποστηρίζοντας πως εάν είχε ευδοκιμήσει τότε αυτή η προσπάθεια σήμερα θα είχε γεμίσει όλη η χαράδρα με εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών, μια υγειονομική «βόμβα» και όλος αυτός ο χώρος θα είχε απαξιωθεί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος