FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία από γεωλόγο του ΙΓΜΕ στο Λόφο του Επαρχείου για την αντιμετώπιση της πτώσης των πεύκων

Ημερομηνία: 13-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Τη γνώμη ειδικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει εμφανιστεί στο Λόφο του Επαρχείου από τις διαρκείς πτώσεις πεύκων, ζήτησε η δημοτική αρχή Πύργου προκειμένου να προστατέψει το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει ο οικιστικός ιστός της πόλης.

Έτσι χθες, κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του αντιδημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου, ο Διευθυντής Τεχνικής Γεωλογίας και Γεωφυσικής του ΕΑΓΜΕ πρώην ΙΓΜΕ Νίκος Νικολάου, πραγματοποίησε αυτοψία στο Λόφο όπου και διαπίστωσε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο σοβαρά, τονίζοντας πως με κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα τους προτείνει να γίνουν σε συνεργασία με το Δασαρχείου, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

«Μετά τις αλλεπάλληλες πτώσεις δέντρων που είχαμε στο Επαρχείο κρίναμε σκόπιμο να αποταθούμε στο ΙΓΜΕ και να καλέσουμε έναν ειδικό να μας υποδείξει τι πρέπει να κάνουμε ως δήμος για να προστατέψουμε το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που υπάρχει στον οικιστικό ιστό της πόλη μας. Έτσι σήμερα (σ.σ) μας επισκέφθηκε ο γεωλόγος κ. Νίκος Νικολάου όπου έκανε αυτοψία στο Λόφο του Επαρχείο και μπορώ να πω ότι τα νέα που μας είπε δεν είναι και τόσο δυσάρεστα» τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος και πρόσθεσε ότι πως «αξιολόγησε ότι δεν υπάρχει φόβος κατολισθήσεων για το Επαρχείο και ότι, ένας κίνδυνος που ήταν εύλογος για εμάς, δεν υπάρχει. Από την άλλη πλευρά όμως χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στον Λόφο καθώς τα περισσότερα πεύκα είναι γερασμένα, έχουν μεγάλες ρίζες οι οποίες δεν μπορούν να βρουν άλλη διέξοδο προς τα κάτω. Έτσι λοιπόν στην έκθεση του, όπως μας είπε θα μας προτείνει να συνεργαστούμε με το δασαρχείο για να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα».

Επιπλέον ο κ. Αργυρόπουλος ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα και η διακήρυξη για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της πλατείας και του Επαρχείου, ένα έργο που έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ και σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν τα έργα. «Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής θα έχουμε μια νέα πλατεία και ένα νέο επαρχείο από πλευράς αισθητικής. Η εντολή του δημάρχου προς όλους μας είναι να τρέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του έργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος